Pakun, Gulfood Dubai Gıda Fuarı'nda Göz Kamaştırdı: Hedef 100 Milyon Dolarlık İhracat

TAKİP ET

Türk un sektörünün lider markalarından Pakun, 2024 yılında ihracatını yüzde 50 artırma hedefi doğrultusunda dünyanın en kapsamlı gıda fuarlarından biri olan Gulfood Dubai Gıda Fuarı'na katıldı. Firma, fuara katılım gösteren 208 Türk firması arasında dikkat çekti. Pakun Dış Ticaret Müdürü Oğuzcan Türk, fuar kapsamında yaptığı açıklamada, "Hedefimiz yıl sonunda 100 milyon dolarlık ihracat noktasına ulaşmak" dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre ülkenin en büyük 1000 ihracatçısı arasında yer alan Pakun, Gulfood Gıda Fuarı'nda markasını başarıyla temsil etti. Pakun standını ziyaret eden uluslararası ziyaretçiler, özellikle geçtiğimiz yıl Avrupa Kalite ve Lezzet Ödülü'ne layık görülen "Durgun" marka un hakkında bilgi aldı. Stand, TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal ve diğer sektör yetkilileri tarafından da ziyaret edildi.

Pakun Dış Ticaret Müdürü Oğuzcan Türk, 2023 yılında elde ettikleri yüksek oranlı büyümeyi 2024'te daha da artırmak için atağa kalktıklarını ifade etti. Türk, 2024 yılında faaliyete geçirecekleri 3. tesisi, yeni unlu mamulleri Ar-Ge tesisi ve depo yatırımları ile üretim güçlerini üst seviyelere çıkaracaklarını belirtti.

Pakun Dış Ticaret Müdürü Oğuzcan Türk

Türk, "Var olduğumuz dünya çapındaki 50 ülkenin yanı sıra, yeni pazarlara açılmak için yoğun bir çaba içine girdik. 2024 hedefimiz 100 milyon dolarlık ihracat noktasına ulaşmak" dedi. Gulfood Dubai 2024 Fuarı'na katılarak dünya çapındaki firmalar ve müşterilerle iletişim kurduklarını belirten Türk, bu fuarın ihracatlarını olumlu yönde etkileyeceğine inandığını ifade etti.