Panathinaikos Başkanı Alafouzos: Fatih Terim'i Bize Acun Ilıcalı Getirdi

TAKİP ET

Alafouzos'un ifadelerine göre, Fatih Terim'in seçimi Acun Ilıcalı'nın arabuluculuğu ve tavsiyesiyle gerçekleşti.

Yunanistan Süper Lig play-off'larında 8 hafta geride kalırken Panathinaikos, sahasında Aris'e 1-0 mağlup olarak şampiyonluk şansını zora soktu. Son 2 haftaya lider AEK'nın 4 puan gerisinde giren Fatih Terim'in ekibinin şampiyonluğu için artık mucizelere ihtiyacı var.

Son dönemde aldığı istikrarsız sonuçlarla sarsılan yeşil-beyazlı takımın taraftarları, teknik direktörleri Fatih Terim'i eleştirmeye başlamıştı. Ancak kulüpten yapılan açıklamaya göre, Panathinaikos Başkanı Giannis Alafouzos, verdiği bir röportajda Fatih Terim ile ilgili önemli ifadeler kullandı.

Alafouzos, Terim'in seçim sürecini anlatırken şu sözlere yer verdi: "Ekim ayında uygun teknik direktör aramaya başlamıştık çünkü işlerin kötüye gittiğini görebiliyordum. Maccabi maçından sonra bir değişiklik yapılması gerektiğine karar verdim. O sırada bulabildiğimiz tek teknik direktör Sousa'ydı. Onu beğenmeme rağmen ilerleme sağlayamadık. Acun Ilıcalı'nın arabuluculuğu ve tavsiyesiyle Fatih Terim'i seçtik."

Alafouzos, Terim'in kabul sürecini de şu şekilde anlattı: "25 Aralık'ta Acun'un Türkiye'deki ofisine gittim ve sayın Fatih Terim'i gördüm. Arabuluculuk ve Acun sayesinde kabul etti. Ona 'Başlangıçta bir buçuk yıllığına gelmelisin, sonrasını göreceğiz. Umarım her şey yolunda gider ve daha uzun kalırsın' dedim."

Panathinaikos Başkanı, Terim'e verdiği destek konusunda da şunları söyledi: "Şubat ayında iç sahada arka arkaya Lamia ve Kifisias karşısında alınan beraberliklerin ardından Fatih Terim'le konuşup konuşmadığımı soruyorsunuz. Ona sadece tam desteğimize sahip olduğumuzu ve elimizden gelenin en iyisini yapacağımızı söyledim. O da bunu biliyor."

panathinaikos fatih terim Acun Ilıcalı spor samsunspor Alafouzos