Partnerini/eşini en çok aldatan ülkeler belli oldu: Türkiye de üst sıralarda

TAKİP ET

Türkiye'nin, partnerlerini veya eşlerini en çok aldattığı ülkeler arasında yer alması, yapılan araştırmanın dikkat çekici sonuçlarından biri olarak öne çıkıyor.

İlgili araştırmada ortaya çıkan verilere göre, Türkiye ve Kanada, aldarma oranında %27'lik bir oranla onuncu sırayı paylaşıyor.

Araştırmaya katılanların aldattıkları nedenlerine bakıldığında, erkeklerin %44'ü daha eğlenceli bir deneyim yaşamak için aldattıklarını belirtirken, kadınların %40'ı daha çok arzulanmak istedikleri için ilişkiye girdiklerini ifade etmiş. İlginç bir detay da, ankete katılan 10 erkekten ve 10 kadından birinin eşlerini intikam için aldattığını açıklaması.

Diğer bir önemli bulgu ise ilişkilerin büyük bir kısmının kısa sürede sona ermesi. İlişkilerin %25'i bir haftadan az sürerken, %65'i ilk altı ay içinde sona eriyor ve sadece %10'u uzun süreli ilişkilere dönüşüyor. Ayrıca, ilişkiyi itiraf edenlerin yalnızca %52.1'inin bu gerçeği açıkladığı ve itiraf sonrası çiftlerin %54.5'inin hemen, %29.9'unun ise bir süre sonra ayrıldığı belirtiliyor.