Petrol Rafinerisinde Yangın: 2 Ölü, 1 Yaralı

TAKİP ET

Rusya'nın Komi Cumhuriyeti'ndeki bir petrol rafinerisinde çıkan yangında 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise ağır yaralandı.

Federal Çevre, Teknoloji ve Nükleer Denetim Servisi (Rostechnadzor), Komi Cumhuriyeti'ndeki petrol rafinerisinde yaşanan yangında 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 kişinin ise ağır yaralandığını duyurdu.

Komi Cumhuriyeti Başkanı Vladimir Uiba, Ukhta kenti yakınlarındaki rafineride çıkan yangının, Ukrayna ile yaşanan savaştan kaynaklanmadığını belirterek, yangının güvenlik kurallarına uyulmaması sonucu meydana geldiğini ifade etti.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'nın açıklamasına göre, yangını söndürmek için 74 personel görevlendirildi. Açıklamada, yangının bir müteahhit firma tarafından yapılan rutin teknik çalışmalar sırasında çıktığı belirtildi.

Komi Cumhuriyeti Soruşturma Komitesi, yangınla ilgili soruşturma başlattı. Yangının söndürülmesinin ardından rafinerinin normal işleyişine devam ettiği aktarıldı.

Rusya Federal Çevre Teknoloji ve Nükleer Denetim Servisi (Rostechnadzor) Petrol Rafinerisinde Yangın 2 ölü 1 yaralı dünya gündemi samsun haber gündem haber