Podyuma çıkan minikler geri dönüşüme dikkat çekti

TAKİP ET

Samsun'da Çevre Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, anaokulu öğrencileri geri dönüşüm malzemelerinden yaptıkları farklı kıyafetlerle dikkat çekici bir defile gerçekleştirdi. Miniklerin sergilediği kıyafetler büyük ilgi gördü.

Samsun Valiliği koordinatörlüğünde, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Çevre Haftası etkinliği, renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik kapsamında, Samsun'daki kurumlar geri dönüşüm malzemelerinden yaptıkları eserleri stantlarda sergiledi. Geri dönüşüm malzemelerinden yapılan tablolar, el sanatları, yetiştirilen çiçekler, oyuncaklar ve birçok farklı eser ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Ayrıca belediyeler ve diğer kurumlar, öğrencilere geri dönüşümün önemini anlatan çeşitli etkinlikler düzenledi. Atakum Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin yaptığı mehteran gösterisi ise büyük alkış aldı.

MİNİKLERDEN GERİ DÖNÜŞÜM DEFİLESİ

Anaokulu öğrencileri, geri dönüşümün önemine dikkat çekmek amacıyla geri dönüşüm malzemelerinden hazırladıkları kıyafetlerle bir defile düzenledi. Etkinlikte sergilenen kıyafetler, izleyicilerin büyük ilgisini çekti. Halide Edip Adıvar Anaokulu öğretmeni Sevilay Özata, Çevre Haftası kapsamında geri dönüşüm malzemelerinden bir defile hazırladıklarını belirterek, “Öncelikle velilerimizle görüşerek neler yapabileceğimiz hakkında sohbet ettik. Ardından iki haftalık bir süreçte kostümlerimizi hazırladık. Genel anlamda çöpe attığımız çoğu şeyin geri dönüştürülerek bir kostüme, oyuncağa dönüştürülebileceğini görmüş olduk” dedi.

ETKİNLİĞE YOĞUN KATILIM

Etkinliğe katılan minikler, aileleriyle birlikte kostümlerini hazırladıklarını ve çöplerin yerlere değil, çöp kutularına atılması gerektiğini ifade ettiler. Etkinliğe ayrıca Samsun Vali Yardımcısı Vekili ve Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bu tür etkinliklerin geri dönüşüm bilincinin gelişmesine büyük katkı sağladığı belirtildi.