Prof.Dr. Osman Samsun: Av Yasağı Döneminde "Çiftlik Balığı Tüketilmesi" Gerekir

TAKİP ET

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Samsun, av yasağının başlamasıyla birlikte balık tüketiminin azaldığına dikkat çekiyor ve çiftliklerde yetiştirilen balık türlerinin yüksek protein değerine sahip olduğunu belirtiyor. Bu nedenle çiftlik balıklarının da güvenle tüketilebileceğini vurguluyor.

Denizlerdeki av yasağına paralel olarak çiftliklerde üretilen balık türleri, ihracatın yanı sıra iç piyasada da tüketicilere sunuluyor. Prof. Dr. Osman Samsun, Türkiye'de 2022'de kafes yetiştiriciliği yoluyla 514 bin 805 ton balık üretildiğini belirtiyor.

Toplum olarak balık tüketiminde dünya ortalamasının altında olduğumuza dikkat çeken Samsun, çiftlik balıklarının yüksek besin değerine sahip olduğunu ve bu balıkların av yasağı dönemlerinde de tercih edilebileceğini vurguluyor.

Dünyada su ürünlerinin avcılık yoluyla elde edilme miktarının azaldığına ve yetiştiricilik yolunun öneminin arttığına değinen Samsun, Türkiye'de kişi başına düşen balık tüketim miktarının düşük olduğunu ifade ediyor. Mevsiminde çıkan su ürünlerinin tüketilmesinin sağlık açısından önemli olduğunu belirterek, tüketicilere balık tüketimine devam etmeleri çağrısında bulunuyor.

samsun sinop av yasağı dönemi çiftlik balığı çevre Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Samsun samsun haber gündem haber