PTT'den Emekli Maaşı Alanlar Promosyondan Yararlanamıyor

TAKİP ET

CHP'li Kayıhan Pala, PTT'den emekli maaşı alanların promosyondan yararlanamamasını Meclis gündemine taşıdı. Düzenleme çağrısı yapıldı.

Emekli maaşını PTT'den alan emeklilerin promosyon ödemelerinden yararlanamaması, CHP'li Kayıhan Pala tarafından Meclis gündemine taşındı. Pala, Bakanlık tarafından bu konuda bir düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

Promosyon Düzenlemesi Talebi

CHP'li Kayıhan Pala, emekli maaşını PTT'den alan emeklilerin promosyon ödemesinden yararlanamamasıyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na bir soru önergesi verdi. Bakan Uraloğlu, emeklilerin maaşlarını hangi ödeme kuruluşundan alacaklarını serbestçe belirleyebildiklerini ifade etti.

Son Promosyon Ödemesi 2023'te Yapıldı

Bakan Uraloğlu, 2017-2023 yılları arasında promosyon ödemesi yapıldığını ve en son ödemenin 2023 yılı Mart ayında gerçekleştiğini belirtti. Bu tarihten sonra emeklilere herhangi bir promosyon ödemesi yapılmadığını açıkladı.

Tercih Değil Zorunluluk

CHP'li Pala, Bakan Uraloğlu'nun yanıtını değerlendirerek, PTT'den emekli maaşı alanların çoğunluğunun yaşadıkları yerde banka şubesinin olmaması nedeniyle PTT'yi tercih ettiklerini vurguladı. Pala, bunun bir zorunluluk olduğunu belirtti.

PTT Bankacılık Kanununa Tabi Değil

Pala, PTT'nin 15 ay önce promosyon ödemelerini kesmesinin ardından Bankacılık Kanununa tabi olmadığını fark ettiğini söyledi. Bu durumun PTT'nin Türkiye Varlık Fonu'na devri ile ilişkili olup olmadığını sordu ancak yanıt alamadı.

Geçmişe Dönük Promosyon Ödemesi Gerekli

Pala, PTT'den maaş almak zorunda kalan emeklilere geçmiş 15 aylık dönemi de içerecek şekilde promosyon ödemesi yapılması gerektiğini vurguladı. 360 bini aşkın emeklinin 15 aydır promosyon alamadığını belirten Pala, Bakanlığın bu konuda acilen düzenleme yapması gerektiğini ifade etti.

emekli maaşı PTT promosyon ödemesi CHP Kayıhan Pala Banka promosyonu Samsun Haber samsun Samsun son dakika