Raziye Yazıcı: İnsanca Yaşam Talebinden Vazgeçmeyeceğiz

TAKİP ET

Yazıcı: Emeklilerin Hayat Pahalılığına Karşı Talepleri Dikkate Alınsın, Sağlık ve Barınma Hakkı İçin Adalet İstiyoruz! BES-SEN, Emeklilerin Birlikte Güçlü Sesidir ve İnsanlık Onuruna Layık Bir Yaşam İçin Durmaksızın Çalışıyor!

Bugün, 1 Mayıs kutlamaları kapsamında, Samsun ilinde Bağımsız Emekliler Sendikası ve BES-SEN MYKÜ tarafından düzenlenen etkinlikte, ŞEL kavşağında kortejde yerini alan Merkez Yürütme Kurulu üyesi Raziye Yazıcı bir açıklama yaptı.

Yazıcı, emeklilerin geçim sıkıntısı çektiğini ve açlık sınırının altında 10.000 TL ile geçinmek zorunda bırakıldıklarını belirtti. Ayrıca, her geçen gün artan hayat pahalılığının bir an önce kalıcı bir çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

Sağlık ve barınma gibi temel ihtiyaçlara ulaşamamanın sağlığı olumsuz etkilediğini ifade eden Yazıcı, dul ve yetim maaşı ile geçinen milyonlarca insanın daha zor koşullarda yaşam mücadelesi verdiğini dile getirdi.

Emekli maaşlarının 2008 yılında çıkarılan 5510 sayılı yasa ile belirlenen aylık bağlama oranlarının 2000 öncesine göre daha düşük olduğunu belirten Yazıcı, bu oranların yeniden gözden geçirilmesini talep etti.

BES-SEN olarak tüm emeklileri birlik olmaya davet ettiklerini söyleyen Yazıcı, insanca yaşam taleplerinden asla vazgeçmeyeceklerini ifade etti.

Raziye Yazıcı BES-SEN 1 Mayıs Bağımsız Emekliler Sendikası samsun