Rusya'da Sinagog ve Kiliselere Silahlı Saldırı: 6 Polis ve 1 Papaz Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Rusya'nın Dağıstan bölgesinde sinagog ve kiliselere düzenlenen silahlı saldırılarda 6 polis ve 1 papaz yaşamını yitirdi, 12 polis ise yaralandı. Güvenlik güçleri ile saldırganlar arasındaki çatışmanın sürdüğü bildirildi.

Rusya'nın Dağıstan bölgesinde, bir polis noktası, sinagog ve iki kiliseye düzenlenen silahlı saldırılarda 6 polis ve 1 papaz yaşamını yitirdi. Rusya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bugün TSİ 18.00 sularında Mahaçkale ve Derbent şehirlerinde kimliği belirsiz silahlı kişilerin saldırılar düzenlediği belirtildi.

Polis Noktası ve İbadethaneler Hedef Alındı

Açıklamada, saldırganların Mahaçkale'deki bir polis noktasına ve Derbent'teki iki kilise ile bir sinagoga saldırdığı ifade edildi. Saldırılar sonucunda 6 polis memurunun hayatını kaybettiği, 12 polisin yaralandığı ve 1 papazın da yaşamını yitirdiği bildirildi.

Çatışmalar Devam Ediyor

Bölgede güvenlik güçleri ile saldırganlar arasındaki çatışmanın sürdüğü öğrenildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Derbent'teki sinagogda yangın çıktığı görüldü.

Yetkililer, güvenlik önlemlerini artırarak saldırganları etkisiz hale getirmeye çalıştıklarını belirtti. Durumun kontrol altına alınması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi.