Sağlık Turizmi Samsun'da Hızla Büyüyor: 25 Binden Fazla Turist Sağlık Hizmeti Aldı

TAKİP ET

OMÜ Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yetkin Bulut'un verdiği bilgilere göre, 2023 yılında Samsun'da toplamda 24 bin 785 turist sağlık hizmeti aldı. Samsun'daki sağlık turizmi sektörüne ilişkin istatistikler paylaşıldı.

Prof. Dr. Yetkin Bulut'un "İkiztepe Sağlık Zirvesi"nde yaptığı sunumda, Samsun'un sağlık turizmi potansiyeline dikkat çektiği belirtildi. Özellikle Samsun'da sağlık turizmi yetki belgesine sahip birçok kuruluşun bulunduğu vurgulandı.

Samsun'da 2023 yılında 24 bin 785 turistin sağlık hizmeti aldığı açıklandı. Bu turistlerin 21 bin 197'sinin sağlık turizmi statüsünde olduğu, 3 bin 588'inin ise turistin sağlığı statüsünde hastanelerden hizmet aldığı belirtildi.

Sağlık turizminde en çok Gürcistan'dan hastaların geldiği ifade edilirken, Samsun'un tercih edilme nedenlerinin başında hekimlerin başarısı, uygun maliyetler ve yüksek tedavi başarı oranları gibi faktörlerin olduğu aktarıldı.

Samsun'da sağlık turizminin gelişmesi için doğrudan uçuş sayısının arttırılması, sektör çalışanlarının kapasitesinin artırılması ve sağlık turizmi belgesine sahip kurum sayısının arttırılması gibi önerilerde bulunuldu.

Samsun'da toplam 27 hastane bulunduğu, bu hastanelerde toplam yatak sayısının 5 bin 287 olduğu ve 3 bin 760 doktorun görev yaptığı bilgisi paylaşıldı. Ayrıca, 153 aile sağlığı merkezi ve 26 sağlık evinin bulunduğu belirtildi.

samsun samsunda sağlık turizmi sağlık turizmi hızla büyüyor 25 binden fazla turist sağlık hizmeti aldı sağlık samsun haber Prof. Dr. Yetkin Bulut İkiztepe Sağlık Zirvesi gündem haber