Salıpazarı'nda Tepealtı Doğa, Bilim ve Matematik Okulu Açıldı

TAKİP ET

Samsun'un Salıpazarı ilçesinde, Salıpazarı Belediyesi, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Salıpazarı Yerel Eylem Grubu Derneği'nin işbirliğiyle Tepealtı Doğa, Bilim ve Matematik Okulu açıldı. Açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı ve öğrencilerin halk oyunu gösterileriyle devam etti.

Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, Milli Eğitim Bakanlığının son dönemde öğretim programlarını yenileme çabası içerisinde olduğunu belirtti. Ağar, "Sınıf içinde sabit kalan çocuklar yerine, öğrenciyi merkeze alan, paydaşların enerjisinin çocukların lehine çalıştığı ve çocukları daha iyi bir noktaya getirmeyi amaçlayan bir program sergiliyoruz.

Bu programların amacına ulaşması için bazı mekanlara ihtiyacımız var. Bugün burada açılışını yaptığımız okul tam da bu ihtiyaca hitap ediyor. Çocuklarımız burada fen, matematik ve doğa alanlarında beceriler kazanacaklar," dedi.

Salıpazarı Kaymakamı Salih Başara ise, öğrencilerin fen ve matematik alanlarında doğa içerisinde daha somut ve pratik eğitim alabilecekleri, bu sayede matematik ve fen bilimlerini sevebilecekleri bir alan oluşturduklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri birlikte Tepealtı Doğa, Bilim ve Matematik Okulu'nu gezdi. Açılışa Ayvacık Kaymakamı Melikşah Şahin, Salıpazarı Belediye Başkanı Refaettin Karaca, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Samet Kuruçelik, İlçe Emniyet Amiri Nevzat Şahin ile il ve ilçelerin protokol üyeleri katıldı.