SAMDEF'ten gövde gösterisi

TAKİP ET

İstanbul'da Samsunluların kurduğu 36 derneğin yer aldığı Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu genel kurulunda mevcut SAMDEF Genel Başkan Metin Şenel güven tazeledi. Samsunlular birlik ve beraberlik mesajlarıyla adeta gövde gösterisi yaptı

İstanbul'da faaliyet gösteren ve bünyesinde Samsunluların kurduğu 36 derneğin yer aldığı Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu'nun (SAMDEF) 6'ncı olağan genel kurulu gerçekleşti. Üsküdar DSİ Sosyal Tesisleri'nde gündem maddeleri görüşüldükten sonra tek aday listesiyle gidilen seçimlerde mevcut SAMDEF Genel Başkan Metin Şenel ve yönetim kurulu üyeleri güven tazeledi.

METİN ŞENEL: İYİ Kİ VARSINIZ

SAMDEF Genel Başkan Metin Şenel, "SAMDEF kurulduğu günün heyecanı ve hedefiyle Samsun'un 'kurtaran şehir' isminin onuruyla; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çizgisinde, ilke ve inkilaplarının yolunda yürümeye, büyümeye devam etmektedir.

Çekirdek aile olarak bile bir arada olmanın zor olduğu bu dönemde bir arada olmak, ortak kararlar almak, programlar yapmak takdir edersiniz ki zor. Beraber yol yürüdüğümüz derneklerimizle yapmaya çalışıyoruz. Bu sebeple her biri birbirinden kıymetli ve başarılı dernek başkanlarıma ve yönetimlerine teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız" dedi.

DİLSİZ ŞEYTANLARA SESSİZ KALAMIYORUZ!

Metin Şenel, şöyle konuştu; "Bizi devletimizden, imanımızdan, inandıklarımızdan kimse uzaklaştıramaz. Ülkemizde ve dünyamızda yaşanan gelişmeleri takip edip gereken yerde alkışlıyor, gereken yerde yumruklarımızı sıkıyoruz.

Türk olmak şuuru ile dünyanın her yerindeki mazlumlara zulüm görenlere sessiz kalamıyoruz. Gazze'deki zulme, ülkemize karşı hain emelleri olanlara, içimizdeki dilsiz şeytanlara sessiz kalamıyoruz! İşte bu sebeple; 'meyve veren ağaç taşlanır' misali bazen de taşlanıyoruz. Ama biz birbirimizi biliyoruz, taşları alıyor toprak altına gömüyoruz! Bir ve beraber daha da güçlü Samsunumuz için mücadelemize devam ediyoruz, edeceğiz."

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Metin Şenel, "SAMDEF benim ailem, benim gururum, emanetimdir. Buradan seslenmek isterim ki; birlik beraberliğimizi yıkmaya çalışanlar başaramayacaktır. Gücünüz de yetmeyecektir. Kimsenin ne adamı oluruz ne de tehdit diline göz yumarız. Yüz yıl önce tarih yazan, kurtaran şehrin evlatları olarak bugün de yarın da yine tarihe imza atmayı çok iyi biliriz. Ne mutlu Türküm diyene!" diyerek sözlerini tamamladı. 

Genel kurulda Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı H. Kaya Aşcı ve SAMDEF Kurucu Başkanı Erkan Zorlu katılımcılara selamlama konuşması gerçekleştirdi.

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

Genel kurula Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Hayri Doğruyol, İBB İl Genel Meclis Üyesi Şaduman Şeker, Sancaktepe Belediyesi Meclis Üyesi Hakan Şahinoğlu, Tuzla Belediyesi Meclis Üyesi Abdurrahman İsenç, Darıca Belediyesi Meclis Üyesi Fatih Gürsoy, SAMKON Genel Sekreteri Mustafa Şeker, SAMKON Genel Başkan Yardımcısı Berati Olgun, SAMKON Genel Başkan Yardımcısı Turan Gençoğlu, SAMKON Saymanı Erkan Altınışık, Samsun Kocaeli Dernekler Federasyonu (SAKODEF) Genel Başkanı Av. Nazan Başol Can, Ladik Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu (LAFED) Genel Başkanı Sinan Tiryaki, SAMDEF Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ahmet Sezgin, SAMDEF Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Zeki Canikli ve Oyak Pazarlama Bölge Müdürü Mahmut Karaman ve çok sayıda davetli katıldı. 

SAMDEF'İN YENİ YÖNETİMİ

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Yönetim Kurulu'nda şu isimler yer aldı; "Metin Şenel (Genel Başkan), Songül Özbay, Nihal Eker, Betül Poyrazoğlu, İrem Doruk, Ergin Gümüşcü, Atabey Özbay, Şefik Özdemir, Ramazan Yalçın Öz, Yusuf Savaş Aydın, Hakan Şahinoğlu, Abdurrahman İsenç, Erkan Altınışık, Arif Anıl Öztürk, Ramazan Günal, Akın Bektaş, Safi Gümüşcü, Ahmet Şen, Aydın Altın, Özgür Aksoy, Fevzi Baran, Hasan Ergin, Mehmet Batçı, Kamuran Yıldız, Murat Salurlu, Aydemir Arslan, Emre Çakar, Emrullah Çetin, Özkan Özbay, Ömer Altun, Yavuz Etli, Bayram Haliç, Tolgahan Acar, Yavuz Şahin, Kadir Altay ve İlkay Aydoğan."