Samsun 19 Mayıs İlçesinde Tarla Günü Etkinliği

TAKİP ET

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde, Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Programı çerçevesinde "Yörenin Kadınları Yörem 55'i Seçti Projesi" kapsamında tarla günü etkinliği düzenlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından finanse edilen "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Programı", tarımsal kalite ve verimi artırmak amacıyla kadın çiftçilerin katılımıyla tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılması hedefini taşıyor. Bu kapsamda Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve 19 Mayıs İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle "Yörenin Kadınları Yörem 55'i Seçti Projesi" hayata geçirildi.

Proje kapsamında 19 Mayıs ilçesinde 4 farklı mahallede bulunan 4 kadın çiftçiye "Yörem 55 Gelemen üçgülü" adlı bir tür yem bitkisi ektirilerek demonstrasyon alanları oluşturuldu. Ayrıca, bir üreticiye ait tarlada gerçekleştirilen tarla günü etkinliğinde hasat işlemi gerçekleştirildi. Hasat törenine Ondokuzmayıs Yerel Eylem Grubu Derneği de destek verdi. Bu etkinliklerle kadın çiftçilerin tarımsal yeniliklerle buluşması ve tarımsal farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

samsun 19 mayıs ilçesi Tarım ve Orman Bakanlığı tarla günü etkinliği kadın çiftçiler tarımsal yeniliklerle buluşuyor tarım ekonomi samsun haber gündem haber