Samsun 19 Mayıs'ta gastronomi turizmi masaya yatırıldı

TAKİP ET

Zengin yöresel ürün ve lezzetlere sahip olan 19 Mayıs'ta, gastronomi turizmi masaya yatırıldı. Başkan Osman Topaloğlu, "Coğrafi işaret ve marka tanıtımı konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde üretilen ürünlerden oluşan, Halk Eğitim Merkezi'nde görevli usta öğreticiler ile Engiz Kadın Kooperatifi tarafından hazırlanan ürünlerin sergilendiği ve tat analizlerinin gerçekleştiği Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Belirlenmesi, Kültür ve Kırsal Turizme Entegrasyonu konulu toplantıda, ilçenin 'gastronomi turizm' potansiyeli hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

YÖRESEL LEZZETLER DİKKAT ÇEKİYOR

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu; "Bu araştırmanın amacı kırsal ve kültür turizmi açısından zengin olan Samsun'un gastronomi turizmi potansiyelini yerel halkın bakış açısıyla ortaya çıkarmaktır. Bizlerde 19 Mayıs ilçesi olarak üzerimize düşeni en iyi şekilde analiz etmek ve ortaya çıkartmak için kurduğumuz Engiz Kadın Kooperatifi ile Halk Eğitim Merkezi bünyesinde üretilen ve işlenen ürünlerden oluşan, özellikle Nebiyan Fasulyesi, Nebiyan Kestanesi, Salep, Engiz Ketesi ve tıbbi aromatik bitkilerin ilçemiz ve ilimiz açısından önemini vurgulamak istiyoruz. Bu konudaki gerek coğrafi işaret gerekse marka tanıtımı konusunda çalışmalarımızı Ondokuzmayıs Yerel Eylem Grubu ile birlikte yürütüyoruz" dedi.