Samsun AB Bilgi Merkezi, Gençlere AB Gençlik Programlarını Tanıttı

TAKİP ET

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) bünyesinde faaliyet gösteren Samsun AB Bilgi Merkezi, gençlere AB Gençlik Programlarını tanıtmak amacıyla bir organizasyon düzenledi.

Samsun TSO çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Samsun AB Bilgi Merkezi, iki günlük bir etkinlik düzenledi.

Programın ilk gününde Proje ve AR-GE Topluluğu iş birliğiyle Samsun Üniversitesi'nde, ikinci gününde ise Erasmus Ofisi işbirliğiyle Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde üniversiteli öğrencilerle bir araya geldi.

Etkinlik kapsamında gençlere Avrupa fırsatlarından yararlanma konusunda detaylı bilgiler verildi.

"Gençlik Toplumun Beşeri Sermayesidir"

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, gençliğin toplumun beşeri sermayesini oluşturduğunu vurgulayarak, gençlere yapılan yatırımın toplumun geleceği için kritik öneme sahip olduğunu belirtti. AB Gençlik Programları'nın gençlerin sosyal ve kültürel becerilerini geliştirmelerine ve farklı kültürleri tanımalarına katkı sağladığını dile getiren Murzioğlu, gençlerin dünya çapında deneyim kazanmaları ve vizyonlarını genişletmeleri gerektiğini vurguladı.

Samsun'daki iki üniversitenin gençlerine yönelik düzenlenen eğitim programının, AB ülkelerindeki aktiviteleri, projeleri ve fırsatları tanımalarına olanak sağladığını ifade etti.

samsun Samsun AB Bilgi Merkezi Gençlere AB Gençlik Programlarını Tanıttı Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu eğitim samsun haber gündem haber