Samsun Asarcık'ta Çilek Yetiştiriciliği Eğitimi Düzenlendi

TAKİP ET

Samsun'un Asarcık ilçesinde düzenlenen çilek yetiştiriciliği eğitimi, çiftçilere verim artırma ve tarımsal desteklemeler konusunda önemli bilgiler sundu.

Samsun'un Asarcık ilçesinde, çilek yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla eğitim düzenlendi. Asarcık Yerel Eylem Grubu Derneği tarafından organize edilen eğitim, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından desteklenen "Çilek Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi" kapsamında gerçekleştirildi.

Eğitimde Neler Anlatıldı?

Eğitimler, Uluköy ve Gökgöl mahallelerindeki bahçelerde yapıldı ve Asarcık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisleri Hakan Yılmaz, Tolga Koç ve Şahan Sevil tarafından verildi. 100'ü aşkın çiftçiye çilek yetiştirme, gübreleme, verimi artırma yöntemleri, hasat ve tarımsal desteklemeler hakkında detaylı bilgiler aktarıldı.

Çiftçilerin Deneyimleri

Proje kapsamında çilek üretimi yapan Adnan Çekli, çilek fidelerinden bu yıl daha çok verim aldıklarını belirtti. Yıldız Çekli ise doğal tarım yöntemleri kullanarak yüksek verim elde ettiklerini anlatarak, "Önceden bu tarlalarda başka ürünlerden bu kadar verim alamıyorduk. Üç dönüm bahçemizden nisan ayından bu yana her ay ortalama 1500 kilogram çilek hasadı yaptık. İlk yıla göre hasadımız 10 kat arttı. Ayrıca müşterilerimize kendi çileklerini toplama imkanı sunduk, bu da müşteri memnuniyetimizi ve satışlarımızı olumlu etkiledi," dedi.

Katılımcılar ve Destekler

Eğitimlere Asarcık Kaymakamı Hakan Köksal ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sefer Girişen de katıldı. Bu tür eğitimlerin, bölgedeki tarımsal üretimin artırılması ve çiftçilerin bilinçlendirilmesi açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

samsun asarcık çilek yetiştiriciliği eğitimi eğitim ekonomi samsun haber gündem haber