Samsun Asri Mezarlığı'ndaki Şehitlikte Işıklandırma Sorunu Çözüldü

TAKİP ET

Samsun Asri Mezarlığı'nda yer alan şehitliğin ışıklandırmalarının yanmaması üzerine konuyu gündeme getirmemizin ardından sorun çözüldü. Şehit yakınları şehitliğin bakımlarının aksatılmamasını istedi.

18 Nisan 1992 yılında Iğdır-Doğubeyazıt Karayolu Pamuk Geçidi mevkiinde yol kesme eylemi gerçekleştiren PKK terör örgütü mensupları tarafından sivil ve silahsız oldukları halde şehit edilen 4 astsubaydan birisi olan Astsubay İlhan Hamlı'nın ağabeyi Ayhan Hamlı, Asri Mezarlığı'ndaki şehitliğin ışıklandırmasının gece yanmadığını gündeme getirmişti. 

DÜZENLİ BAKIMLAR YAPILMALI 

Konunun gazetemizde yer alması üzerine sorun çözüldü. Şehit ağabeyi Ayhan Hamlı, şehitliğin bakımlarının aksatılmamasını istedi. Hamlı, "Şehit yakınları olarak yetkililerden talebimiz; Şehitliklerimizi ve şehitlik anıtlarımızı yakından takip ederek en küçük bir hizmet aksaklığına izin verilmemelidir. Özet olarak  Samsun Asri Mezarlık Şehitliği'nin,   Kıranköy Şehitliklerimizin ve eklentilerinin bakımı, temizliği, onarımı bunların  takibi mutlaka bir görevliye zimmetlenmelidir. Kendi haline ortalıkta  bırakılmamalıdır. Aksi takdirde benzer şikayetlerin önü alınamaz "dedi. 

Şehitlikte Işıklar Neden Yanmıyor? - Habere gitmek için tıkla