Samsun Bandırma Gemi Müze, Ziyaretçilerini Milli Mücadele Dönemine Götürüyor

TAKİP ET

Atatürk ve silah arkadaşlarını 19 Mayıs 1919'da Samsun'a getiren Bandırma Vapuru'nun replikası olan Bandırma Gemi Müze'de, Atatürk'ün kullandığı eşyaların yanı sıra Milli Mücadele dönemindeki bazı tarihi belgeler de sergileniyor.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e ait eserlere ev sahipliği yapan Bandırma Gemi Müze ve Milli Mücadele Açık Hava Müzesi, ziyaretçilere Milli Mücadele dönemini yaşatıyor.

Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla başlayan mücadelenin anıları, Bandırma Vapuru'nun replikası üzerinden ziyaretçilere sunuluyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen müze, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor.

Gemi müzede Atatürk'ün kullandığı beylik tabancası, kıyafetleri, Nutuk kitabının orijinal nüshası ile Lozan Barış Antlaşması'nın 1923 yılı Osmanlıca orijinal baskısı sergileniyor.

Ayrıca, Atatürk'e ait 60 fotoğraf, 1870'li yıllarda yapılmış duvar saati, telefon, cetvel, pergel, masa ve sandalyeler teşhir ediliyor. Gemi müzenin kamarasında, Atatürk ve silah arkadaşlarının balmumu heykelleri de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Çamaş, müzenin 105 yıl önce bir avuç yürekli insanın verdiği mücadelenin ruhunu yansıttığını belirterek, "Gemiye girdiğiniz zaman 1919'daki kararlı insanların, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda bir avuç insanın verdiği yürekli mücadelenin hazzını, ruhunu, duygusunu iliklerinize kadar yaşıyorsunuz" dedi. Müze, yılda 1,5 milyon ziyaretçi ağırlayarak Türkiye'de en çok ziyaret edilen müzeler arasında yer alıyor.

samsun Samsun Bandırma Gemi Müze müze gezisi ziyaretçiler milli mücadele 105.yılı 19 Mayıs 1919 bandırma vapuru kültür sanat samsun haber gündem haber