Samsun Bulvar AVM'de 'o yapı bir varmış bir yokmuş'! Haberimizin ardından kaldırıldı...

TAKİP ET

Samsun Bulvar AVM yerleşkesi içerisinde yer alan ve günümüzde gıda hizmeti veren tarihi binanın yanına kaçak olarak inşa edildiği belirtilen çelik konstrüksiyonlarla yapılan o yapı, haberimizin ardından kaldırıldı. İşte detaylar...

ÖZEL HABER | Samsun'un İlkadım ilçesindeki Bulvar Alışveriş ve Yaşam Merkezi içerisinde yer alan ve günümüzde gıda hizmeti veren tarihi binanın yanına çelik konstrüksiyonlarla çatısı olan bir yapı yapılmıştı. Mimarlar Odası Kent İzleme Komitesi Üyesi İshak Memişoğlu'nun gündeme taşıdığı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nden izinsiz yapıldığı ortaya çıkan o kaçak yapı, haberimizin ardından kaldırıldı. 

MİMARLAR ODASI GÜNDEME TAŞIMIŞTI 

Samsun'un İlkadım İlçesinde yer alan eski Tekel'in bulunduğu binalar, sigara fabrikası 1997 yılında kapatıldıktan sonra uzun yıllar atıl durumda kalmıştı. Samsun Tarihi Tekel Tütün Fabrikası 2006 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile Yenileme Alanı ilan edildi. Eski Tekel binaları, 2010 yılında 'Samsun Tütün Fabrikası’nın kentsel yenileme' projesi kapsamında 25 ayda restore edilmiş, Temmuz 2012 yılında Bulvar Alışveriş ve Yaşam Merkezi adıyla hizmete açılmıştı. Tarihi kimliği bulunan binaların bulunduğu yerleşkede çelik konstrüksiyonlarla çatısı olan bir yapı yapılmıştı.  Söz konusu yapının kaçak olduğunu gündeme taşıyan Mimarlar Odası Samsun Şubesi Kent İzleme Komitesi Üyesi İshak Memişoğlu, Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nden izin alınmadığını söylemişti.

Gazetemizde gündeme gelen o haberin ardından, çelik konstrüksiyonlarla yapılan o yapı, kaldırıldı. 

ÇED KOMİSYONU RAPOR AÇIKLAYACAK 

Mimarlar Odası Samsun Şubesi Kent İzleme Komitesi Üyesi İshak Memişoğlu, "Yapılan uyarılar yerini buldu, teşekkür ediyoruz. Bizim uyarılarımız ve yaptığımız yazılı müracaat üzerine Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü olaya el koydu. Bunun sonucunda tarihi yapıya zarar veren kaçak yapı, AVM yönetimince kaldırılmıştır. Konuyu takip etmeye devam ediyoruz. Ayrıca Bulvar AVM içerisinde açık alanda yapılan müdahalelerle ilgili Mimarlar Odası Çevresel Etki Değerlendirme Komisyonu olarak yaptığımız incelemelerin sonucunu içeren raporu kamuoyu ile paylaşacağız "ifadelerini kullandı. 

Samsun'daki bu yapı nereden çıktı? Habere gitmek için tıkla