Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan: Kapıkaya'da 12 ay turizm planlıyoruz

TAKİP ET

SBB Başkanı Halit Doğan, "Kapıkaya Fest sadece 2-3 gün süren bir festival. Yeterli mi yetmez, bölgeyi insanların sürekli gidip geldikleri çeşitli etkinliklerin devam ettiği, uğrak bir alan haline getirmeyi planlıyoruz" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Halit Doğan, Bafra55.net Haber Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Özdemir'e özel açıklamalarda bulundu. Samsun'un Yeşilırmak ve Kızılırmak'ın beslediği nadide bir şehir olduğuna dikkat çeken Halit Doğan, "Çok kıymetli topraklara sahibiz. Samsun ve ilçeleri toprağından suyuna, tarımından kültürel değerlerine, turizm, doğal yapısı ve sanayileşmeye yüzünü çevirmiş potansiyeliyle bu dönemde yeni ufuklara yelken açacak, şehrimiz her alanda büyüyecek" dedi.

SBB Başkanı Doğan, "19 Mayıs Kuş Cenneti, Vezirköprü Kanyonu, Yakakent'in yeşili mavisi, yine doğusundan batısına güneyine, her alanda turizme açık bölgelerimiz var. Biz istiyoruz ki; Samsun'un turizm alanlarına sahip ilçelerimizde esnaflarımız ekonomik kazanç elde etsin. Yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapalım. Şehrimizi büyütmek, ileriye taşımak arzusuyla yola çıktık" diye konuştu.

Halit Doğan, "Samsunluların teveccühüyle seçildik. Burası siyasi makam değil, hizmet makamı. İlk görev günümde parti rozetimi çıkardım. İnsanlarımıza hizmet etmek, hayır duası almaktan başka bir derdimiz yok. Doğru işler yapalım istiyoruz. Halkın taleplerini dinleyelim, önceliklendirelim ve bütçemiz doğrultusunda, merkezi hükümet desteğini de alarak insanımıza hizmet edelim" şeklinde konuştu.

KAPIKAYA FEST'E DİKKAT ÇEKTİ

SBB Başkanı Halit Doğan, Bafra'da gerçekleşen Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali (Kapıkaya Fest) ile ilgili de şunları söyledi; "Kapıkaya Fest sadece 2-3 gün süren bir festival. Yeterli mi yetmez, bölgeyi festival döneminde hareketli bir yer olmaktan çıkarıp, insanların sürekli gidip geldikleri çeşitli etkinliklerin devam ettiği, uğrak bir alan haline getirmeyi planlıyoruz. 'Ne yapabiliriz?' diye masaya yatırdık. Orada yatırım yapan arkadaşlarımız da var. Kapıkaya Fest'i nezih haliyle 12 ay insanların ziyaret ettiği, yazın ve kışın ayrı güzelliklerini görebildiği bi yer haline getirmek durumundayız. Ayrıca Kapıkaya Fest'i sadece Bafra Belediyesi'nin yapacağı bir etkinlik olmaktan çıkarıp, tüm paydaşlarla birlikte daha kapsamlı sahiplenip, daha fazla insan sirkülasyonu sağlayıp aynı zamanda Samsun'un, Bafra'nın tanınmasına katkı sağlamalıyız. Kapıkaya Fest'i bu yıldan başlamak suretiyle ziyaretçi sayısını artırmış olacağız."