Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde yaprak dökümü!

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 99 hisse sahibi olduğu SAMULAŞ'ın Genel Müdürü Fatih Arlı'nın da görevinden istifa ettiği, yerine Kadir Gürkan'ın getirileceği öne sürüldü.

31 Mart 2019 yerel seçimleri ile göreve geldikten sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin (SBB) teşkilat yapısını değiştiren, il dışından bürokrat transferi yapan eski Başkanı Mustafa Demir'n görev süresinin dolmasının ardından yeni Başkan Halit Doğan, Demir'in A Takımı'nı değiştirmek için harekete geçti. Son istifa haberi SAMULAŞ'tan geldi. 

31 Mart 2019 yerel seçimleri ile göreve geldikten sonra SBB eski Başkanı Zihni Şahin'in suda yaptığı yüzde 15'lik indirimi kaldırıp suya yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam yapan Mustafa Demir, il dışından Fatih Yıldız'ı SASKİ Genel Müdürlüğü'ne, Enver Sedat Tamgacı'yı da SAMULAŞ'ın başına getirmişti. Demir, SBB'de bazı daire başkanlıklarını kapatıp yeni daire başkanlıkları kurdu. Yeni daire başkanlıklarına da atamalar yapan Mustafa Demir'in Mali Hizmetler Daire Başkanlığı'na getirdiği Bahattin K.'da rüşvetten tutuklandı, hapis cezası aldı. Kasasından ise Türkiye gündemine oturan servet çıktı. Su zammının mimarı Fatih Yıldız, SAMULAŞ'ın Genel Müdürü Tamgacı gibi görevden alındı. Demir, Genel Sekreterlik görevine Kocaeli'nden İlhan Bayram'ı getirdi. Başkan Demir görev süresi boyunca A Takımı'nda ve daire başkanlıklarından sürekli değişikliklere gitti.

GÖREVDEN ALMALAR SÜRECEK 

SBB Başkanı Halit Doğan, eski Başkan Mustafa Demir'e yakınlığı ile bilinen Genel Sekreter Yardımcıları Şenol Yıldız ve Ahmet Bayır'ı görevden aldı. Şenol Yıldız'ın Kültür Daire Başkanlığı'nda uzman, Ahmet Bayır'ın da Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı'nda uzman olarak görevlendirildiği öğrenildi.

SBB Başkanı Halit Doğan'ın çalışma ekibinin hazır olduğu,  önümüzdeki günlerde Özel Kalem Müdürü Süleyman Demirtaş'ında aralarında bulunduğu bazı isimlerle yolları ayıracağı öğrenildi. 

(FATİH ARLI)

Rüşvetten tutuklanan Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K.'nın yerine atandıktan sonra istifa eden Dr. Mehmet Emrah Binici'ninde yeniden daire başkanı olduğu öğrenildi. SBB eski Başkanı Mustafa Demir döneminde SAMULAŞ Genel Müdürlüğü görevinden istifa eden Gökhan Beler'in yerine Mustafa Demir tarafından atanan Fatih Arlı'da görevinden istifa ettiği, yerine Ulaşım Daire Başkanı Kadir Gürkan'ın getirileceği öne sürüldü.

(KADİR GÜRKAN)

samsun samulaş fatih arlı kadir gürkan