Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin faiz yükü! Atilla Tekcan uyardı...

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkanvekili Dr. Atilla Tekcan, belediyenin son dönemde 4 milyar liralık borçlanma yetkisi aldığını belirterek, "Aylık 300 milyon liraya yakın faiz yükü oluşacak. Dikkat "dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) Meclisi mayıs ayı ortak komisyon birinci toplantısı, Meclis Başkan Vekili Nihat Soğuk yönetiminde gerçekleştirildi. 

Toplantının başında söz alan CHP Grup Başkanvekili Dr. Atilla Tekcan, belediyenin son dönemde 4 milyar liralık borçlanma yetkisi aldığını belirterek, borç faizi uyarısı yaptı. 

BORÇ 15 MİLYAR LİRAYA ÇIKTI 

Tekcan, şeffaflık ilkesinin önemine değinerek SBB'nin gider ve harcama kalemlerinin tek tek açıklanması gerektiğini söyledi. Tekcan, SBB'nin 1 milyar 685 milyon liralık yatırım amaçlı kredi talebinde bulunduğunu belirterek önceki aylarla birlikte 4 milyar liraya 
yakın bir borçlanma içinde olduğuna dikkat  çekerek bu borç tutarının aylık 300 milyon liraya yakın bir faiz yükü oluşturduğuna dikkati çekti. Tekcan, SBB’nin borcunun iştiraklerle birlikte 15 milyara yaklaştığını, bu borçların sürdürülebilir olmadığını en kısa sürede mali disiplinin sağlanması gerektiğini belirterek, "Halkın parası halka hizmet etmek için kullanılmalı "dedi. 

MİLLET BAHÇESİ PROJESİ

Daha sonra konuşan CHP Meclis Üyesi Hasan İpek ise, Liman bölgesinden Doğupark'a kadar geniş bir alanı kapsayan ve davalık olan Millet Bahçesi projesi ile ilgili hazırlanan teklifi eleştirdi. İpek, "Canik ve İlkadım bölgesinde oluşturulan Millet Bahçesi projesiyle ilgili mahkeme itirazımızı haklı bularak bizim lehimizde karar verdi. Mahkemenin bu alanda yer alan ilçe transfer merkezini iptal kararına rağmen yine bu alanı plana işlediklerini farkettik. Dolayısıyla mahkeme kararını uygulamamış oluyorlar. Bu duruma da itiraz ediyoruz "dedi. 

YALI KAFE ALANI 

CHP'li İpek, daha önce açtıkları davalarla imar planları ve yapı ruhsatı iptal edilen Yalı Kafe alanı ile ilgili getirilen teklif hakkında da şunları kaydetti; "Atakum’da Yalı Kafe ile ilgili olarak mahkemenin buranın resmi alan statüsünde olduğuyla ilgili verdiği karar dikkate alınmayarak buranın kültür alanı olarak ilan edilmesi ve buraya binalar yapılması da ayrı bir garabettir. Yalı Kafe ilk haliyle resmi kurum alanı statüsündedir ve öyle kalmalıdır. Burada yapılan binalar tamamen hukuksuzdur ve kaçak yapıdır. Yine aynı bölgede yer alan otopark alanında yapılan mescitte yine yasalara aykırı olarak yapılmıştır. Bölge İdare Mahkemesi'ne itirazda bulunduk ve itirazımız haklı bulundu. Biz bu tarz yasal olmayan kaçak yapılaşmalara karşıyız” ifadelerini kullandı.

Oylamaya sunulan teklifler oy çokluğu ile komisyonda kabul edildi. Gözler meclise çevrildi. 

samsun atilla tekcan