Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Ayında İhtiyaç Sahiplerine Gıda Yardımı

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı sebebiyle ihtiyaç sahiplerine yönelik önemli bir adım atarak gıda yardımı programını başlattı. Toplam 20 bin aileye ulaştırılacak olan yardımlar, belediye ekipleri tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara teslim ediliyor.

Sosyal inceleme ekiplerinin ev ziyaretleriyle tespit ettiği aileler, Ramazan ayında da unutulmuyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, özenle hazırladığı 20 bin gıda kolisini, oluşturduğu ekiplerle birlikte hızla vatandaşlara ulaştırıyor. Koliler, Ramazan Ayı Gıda Yardımları Koordinasyon Merkezi'nden alınarak araçlara yükleniyor ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara elden teslim ediliyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Enes Melih Aktürk, yaptığı açıklamada bu uygulamanın her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da devam ettiğini belirtti. Aktürk, başvuruları ‘ALO 153 Kent Yönetim Merkezi’ aracılığıyla alan tüm vatandaşların başvurularını hakkaniyet çerçevesinde değerlendirdiklerini ve belirlenen ihtiyaç sahiplerine kolilerini hızla ulaştırdıklarını ifade etti. Toplam 20 bin gıda kolisinin dağıtım faaliyetlerinin hızla devam ettiğini vurgulayan Aktürk, belediyenin sosyal belediyecilik anlayışıyla bu yardımları gerçekleştirdiklerini belirtti.