Samsun Büyükşehir Belediyesi vatandaşı unuttu rant anlayışı hakim oldu !

TAKİP ET

CHP SBB Başkan Aday Adayı Cevat Öncü, HHALK'ı ziyaret etti. Öncü, "Mevcut SBB Yönetimi, vatandaşların önceliklerini ve ihtiyaçlarını geri plana iterek, belirli çıkar çevrelerine yönelik kayırmacı tutum takınmıştır. Ranta dayalı bir yönetim anlayışı, SBB'de hâkim olmuştur "dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası(İMO) Samsun Şubesi eski Başkanı ve CHP Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB) Başkan Aday Adayı Cevat Öncü, HHALK Gazetesi'ni ziyaret ederek çalışmaları hakkında Genel Yayın Yönetmeni Aziz Yener Cabbar'a bilgi verdi. Öncü, Samsun’un acilen normalleşmeye ihtiyacı olduğunu ifade ederek "Önceliğimiz her zaman vatandaşlarımızdır "mesajı verdi.

'SAMSUN’UN NORMALLEŞMEYE İHTİYACI VAR'

CHP SBB Başkan Aday Adayı Cevat Öncü, "Güzel şehrimiz Samsun’da Büyükşehir Belediyesi, uzun bir süredir AK Partili yönetim tarafından idare ediliyor. Bu süreçte maalesef yerel yönetimler düzeyinde şehrimiz birçok kazanımını yitirmiştir. Bunun en başta gelen sebebi, mevcut SBB yönetiminin, vatandaşların önceliklerini ve ihtiyaçlarını geri plana iterek, belirli çıkar çevrelerine yönelik kayırmacı tutumu olmuştur. Ranta dayalı bir yönetim anlayışı, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde hakim olmuştur” dedi.


                       
'BEN MERKEZLİ YÖNETİM ANLAYIŞI SONA ERMELİ'

Samsun’un 'ben merkezli' yönetim anlayışından kurtulması gerektiğini ifade eden CHP SBB Başkan Aday Adayı Cevat Öncü şöyle devam etti: “Mevcut Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı'nın, son dönemde Atakum Marina’da planladığı ve belde halkı ve STK’lar tarafından tepkiyle karşılanan kamulaştırma girişimleri hepimizin malumudur. Öncesinde de benzer girişimleri olmuştur. Maalesef her fırsatta şehrimizin zenginlikleri ve güzellikleri, bir kesimin çıkarları için feda edilmek isteniyor. Bu tutuma seyirci kalmadık ve kalamayız. İnşallah mücadelemi, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda da aynı kararlılıkla sürdüreceğim” dedi.

'YERELDE YÖNETİM ANLAYIŞINDA REFORMA GİDİLMELİ'

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde yönetim anlayışında köklü bir değişime gideceklerini belirten Öncü şöyle devam etti: “Bahsettiğim üzere, başta Samsun Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere, yerel yönetimlerde, toplumun her kesimini kucaklayan, hangi dünya görüşünden olursa olsun tüm vatandaşlara eşit hizmet ulaştıran bir yönetim anlayışına ihtiyacımız var. Bu anlamda, yerel yönetim anlayışında reforma gidilmesi gerekiyor. İnsanları ötekileştirmeyen, halktan kendisini soyutlamayan, bilakis her zaman onlara yakın olan bir Başkan profilini vatandaşlarımız istiyor ve benimsiyor. Biz de halkımızın bize olan teveccühü ve desteğiyle yerel yönetimlere bu anlayışı getireceğiz” dedi.

SAMSUN’UN PROBLEMLERİNİ VE ÇÖZÜMÜNÜ BİLİYORUM

SBB Başkan aday adaylığı resmi başvurusu sonrası sahaya indiğini belirten Öncü, Samsun’un 17 ilçesini mahalle ve sokaklarıyla karış karış gezeceğini, ilçe halkıyla buluşarak onların sorunlarına ve dertlerine ortak olacağını ve Samsun için gerçekleştireceği projeleri anlatacağını dile getirdi. Samsun’un öncelikli problemlerini iyi bildiğini ifade eden Öncü, şehrin öncelikli problemlerinin çözümüyle alakalı Samsun özelinde geçmiş dönemde yürüttüğü mesleki çalışmalardan elde ettiği bilgi ve tecrübelerden yararlanacağını söyledi. Öncü, "Her zaman vatandaşın öncelikli sorunlarına odaklanacağız "ifadelerini kullandı.

CEVAT ÖNCÜ KİMDİR? 

Cevat Öncü, 1963 yılında Samsun`da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Samsun'da tamamladı.1984 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi'nden mezun oldu. 1985-1987 yılları arasında özel bir şirkette şantiye mühendisi olarak çalıştı.1988-2004 yılları arasında kurucu ortağı olduğu PALET Mimarlık Mühendislik Limited Şirketinde proje üretimi alanında çalıştı. 
1996-2013 yılları arasında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği ve 2000-2004 yılları arasında TOBB Sektör Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.  2002-2011 yılları arasında çeşitli dönemlerde Samsunspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği ve Asbaşkanlık görevlerinde bulundu. 2000-2002 dönemi İMO Samsun Şube Başkanlığı görevinde bulundu. 

Cevat Öncü, 2016 yılında yapılan genel kurulda yeniden Samsun İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi. Bir süre SAOB Dönem Koordinatörlüğü görevini yürüten Öncü, 31 Mart 2024’de yapılacak Yerel Seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisinden Büyükşehir Belediye Başkanlığına Aday Adayı olmuştur.  Öncü evli ve iki kız bir erkek çocuk babasıdır.