Samsun Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz: "Sanayi bölgelerimizin önemini çok iyi okumamız gerekiyor"

TAKİP ET

Samsun Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, Çarşamba'daki sanayi bölgelerinin, tarımın ve istihdamın gelişmesine katkı sağlamak için önemli olduğunu belirtti. Yılmaz, Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım yapan firmalara yapılan bir ziyarette, sanayi bölgelerinin önemini vurguladı ve borsanın sanayicilerin sıkıntılarını ilgili mercilere aktarmaya devam edeceğini ifade etti.

Ziyaret sırasında Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım yapan bir firmanın yönetim kurulu başkanı Ahmet Öztürk'ü tebrik eden Yılmaz, Çarşamba'nın sanayi, tarım ve istihdam alanındaki gelişimine odaklanmaları gerektiğini vurguladı. Ahmet Öztürk ise fabrikalarında çalışan sayısını artırmayı hedeflediklerini belirtirken, Türkiye genelinde daha fazla üretim yapılması gerektiğini ve meslek okullarında daha kalifiye elemanların yetişmesi gerektiğini söyledi.

Öztürk, Yılmaz ve borsa meclis üyelerine fabrikada yürütülen çalışmaları aktarırken, Yılmaz ile bölgenin ihracat hacmi üzerine çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Öztürk, Yılmaz ve meclis üyelerine teşekkür etti. Ziyarete firmanın genel müdürü İbrahim Öztürk, ÇTB Meclis Başkanı Hacı Toraman, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Zeren, Yönetim Kurulu Üyeleri Erol Akça, Genel Sekreter Sercan Yaşar, Meclis Üyeleri Mehmet Çalışkan ve Onur Bahattin Yılmaz, Kurucu Meclis Başkanı Nurettin Öztekin, iş insanı Hayri Erdönmez ve Tescil Takip Memuru Oğuzhan Kılınç da katıldı.