Samsun CHP'de gözler Parti Meclisi'ne çevrildi

TAKİP ET

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, Cuma günü PM'nin toplanacağını belirterek, "İlkadım ve Atakum Belediye Başkan adaylarının PM'de onaylanacağını düşünüyorum "dedi.

Samsun'da CHP'de gözler Parti Meclisi'ne(PM) çevrildi. Cuma günü Genel Başkan Özgür Özel Başkanlığında toplanacak olan PM'de ön seçim kararı alınan Atakum ve İlkadım için karar verilmesi bekleniliyor. Ön seçimde Atakum'da Serhat Türkel, İlkadım'da Murat Şenel, en çok oyu alan başkan adayı olarak öne çıkmıştı. 

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, sorunsuz ve demokrasi şöleni şeklinde gerçekleştirilen ön seçim sonuçlarının PM'de onaylanacağını düşündüğü söyledi. Özdağ, ön seçim sonuçları ile ilgili kent yerelinde algı operasyonu oluşturulmasına ise tepki gösterdi. 

ATAKUM'DA SERHAT TÜRKEL İLKADIM'DA MURAT ŞENEL 

CHP İl Başkanı Mehmet Özdağ, " 4 Ocak 2024 tarihinde PM'nin aldığı ön seçim kararı var. Atakum ve İlkadım için yapılan ön seçim, parti genel merkezimizin bize bildirdiği 10 sayfalık kuralların hepsine uyularak  gerçekleştirilmiştir. Ön seçimler milletvekillerimizin gözetiminde yapımıştır.

  Murat Şenel

Sandık tutanakları CHP Genel Merkezi'ne teslim edildi. Atakum ve İlkadım'da ön seçimlerimiz, 6 binin üzerinde üyemizin katılımı ile demokrasi şöleninde gerçekleştirilmiştir. Bazı basın yayın organlarında bu farklı algınlandı. Ben il başkanıyım ve prosedürü uyguluyorum. Atakum ve İlkadım'da ön seçim istendi ve parti tabanının sesine kulak verilerek bu talep yerine getirildi.

  Serhat Türkel

İlkadım'da Murat Şenel, Atakum'da Serhat Türkel, başkan adayı olarak sandıktan çıkmıştır. Sandık sonuçlarının PM'de onanmasını bekliyorum "ifadelerini kullandı.