Samsun CHP İl Başkanı açıkladı! Deveci ve Türkel arasında halk oylaması olmayacak

TAKİP ET

Samsun CHP'de Atakum'da yapılan eğilim yoklamasından birinci çıkan Serhat Türkel ile Cemil Deveci arasında halk oylaması olmayacak! CHP Samsun İl Başkanı Özdağ'dan flaş açıklamalar.

Samsun CHP'de eğilim yoklaması sonrası şok gelişmeler yaşanıyor. CHP'de eğilim yoklamasının ardından Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin 2024 yerel seçimleri için yeniden aday gösterilmeyeceği gündeme geldi.

  Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, İlkadım ve Atakum ilçelerinde yapılan eğilim yoklaması ile ilgili flaş açıklama yaptı. Özdağ, eğilim yoklamasında birinci çıkan isimlerin belediye başkan adayı gösterileceğini söyledi.

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, İlkadım ve Atakum Belediye Başkan adaylığı için yapılan eğilim yoklamasında, birinci çıkan isimlerin aday gösterilmesi için Genel Merkeze yazı yazacaklarını açıkladı.

ATAKUM'DA HALK OYLAMASI OLMAYACAK

Gazete Gerçek'e açıklama yapan CHP İl Başkanı Özdağ, Atakum'da gerçekleşen eğilim yoklamasında Serhat Türkel'in birinci çıktığını hatırlatarak, "Atakum'da çıkan bu sonuca göre adayın Serhat Türkel olması için Genel Merkeze yazımızı göndereceğiz. Eğilim yoklamasından birinci çıkan ile mevcut belediye başkanı için ayrıca bir halk oylaması yapılacağı bilgisi doğru değil. Böyle bir şey yok" dedi.

SANDIKTAN ÇIKAN ADAY GÖSTERİLECEK

Mehmet Özdağ ayrıca CHP'nin İlkadım ilçesinde yaptığı eğilim yoklamasında birinci çıkan Murat Şenel'in CHP'nin İlkadım Belediye Başkan adayı olması için genel merkeze yazı yazacaklarını kaydederek, şunları dile getirdi: "Yapılan eğilim yoklamasında sandıktan çıkanların aday gösterilmesi için genel merkeze yazı yazacağız. İlkadım'da Murat Şenel, Atakum'da Serhat Türkel olacak. Atakum'da sandıktan çıkan ile belediye başkanı arasında bir halk oylaması yapılmayacak. Parti Meclisi bu sonuçlara göre bir karar verecek. İl başkanı olarak sandıktan çıkan sonucun onaylanmasını talep ediyorum."