Samsun'da 19 Mayıs coşkusu: 1919 metrelik bayrakla "Fener Alayı ve Gençlik Haftası" yürüyüşü

TAKİP ET

Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen "Fener Alayı ve Gençlik Haftası Yürüyüşü" büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Samsun Valiliği tarafından koordine edilen etkinlikte, yüzlerce kişi ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla birlikte Uğur Mumcu Parkı'nda bir araya geldi.

Coşkulu kalabalık, askeri bando eşliğinde marşlar söyleyerek İstiklal Caddesi ve 19 Mayıs Bulvarı'nı takip ederek Cumhuriyet Meydanı'na doğru ilerledi. Yürüyüş sırasında devasa 1919 metrelik bir bayrak da taşındı ve bu görkemli yürüyüşe renk kattı.

Yürüyüşe Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun İl Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, AK Parti Samsun Milletvekilleri Mehmet Muş, Çiğdem Karaaslan, Ersan Aksu, Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, Samsun İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, belediye başkanları, kurum müdürleri ve vatandaşlar da katılım sağladı.

Vatandaşlar, bu anları cep telefonu kameralarıyla kaydederek unutulmaz bir günü ölümsüzleştirdi.

samsun fener alayı 19 mayıs