Samsun'da 19 Mayıs Kutlamaları İçin 270 İzci Kampa Girdi

TAKİP ET

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, 15 farklı şehirden Samsun'a gelen 270 izci, 'Kurtuluşa İlk Adım Milli Bilinci Kampı'nda buluştu. İzciler, 4 gün sürecek kampta çeşitli etkinliklere katılacak.

Samsun'daki Doğupark'ta kurulan kamp alanını ziyaret eden Samsun Valisi Orhan Tavlı, izcilerle sohbet etti.

Vali Tavlı, burada yaptığı konuşmada, "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sizlerle daha büyük anlam kazandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni sizlere emanet etti. İzcilerimiz Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Samsun’da ecdada uygun bir şekilde, günün anlam ve önemine uygun etkinliklerle değer katıyor. Sizler sadece milli bayramlarda değil, asrın felaketi olan deprem bölgesinde büyüklerinizle birlikte 11 ilde vatandaşlarımızın yardımına koştunuz. Herkese teşekkür ederim” dedi.

Konuşmanın ardından, 6 Şubat depremlerinde görev alan izcilere başarı sertifikaları Vali Tavlı tarafından verildi. Programda ayrıca izciler, protokol üyelerine çeşitli gösteriler sundu. İzciler, 19 Mayıs kutlamaları çerçevesinde sportif ve kültürel etkinliklerde de yer alacak.