Samsun'da 475 İşletmeye 1,5 Milyon TL Ceza: Fahiş Fiyat Artışları Kontrol Altında!

TAKİP ET

Samsun'da Ticaret İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, 475 işletmeye "fiyat etiketi bulundurmama ve kasa raf fiyatı farkı"ndan dolayı toplamda 1 milyon 509 bin 83 TL ceza kesildi. Fahiş fiyat artışlarına karşı sıkı denetimler devam ediyor.

Samsun'da Ticaret İl Müdürlüğü, 2023 ve 2024 yıllarında fahiş fiyat artışlarına karşı sıkı denetimler gerçekleştirdi. İl genelinde yapılan denetimlerde, 475 işletmeye fiyat etiketi bulundurmama ve kasa raf fiyatı farkı sebebiyle toplamda 1 milyon 509 bin 83 TL ceza yazıldı.

Denetimlerin, 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, 5957 sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun çerçevesinde yapıldığı belirtildi. Bu kapsamda, fahiş fiyat artışlarına ve fiyat etiketlerine yönelik denetimler aralıksız sürdürülüyor.

Denetimler sonucunda, işletmelerden alınan savunmalar ve yapılan değerlendirmeler neticesinde cezalar kesildiği açıklandı. Üretici, tedarikçi ve perakende işletmelerin kanun ihlalleri sonucunda 1 milyon 509 bin 83 TL idari para cezasıyla karşı karşıya kaldığı ifade edildi.

Ayrıca, Ticaret İl Müdürlüğü'nün Ramazan ayında fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla gıda borsalarında gerçekleştirdiği kontrol denetimleriyle ilgili de bilgi verildi. Bu kapsamda, Şubat ayından itibaren her hafta yapılan denetimlerde, 161 işletmede bin 421 ürün incelendiği belirtildi.