Samsun'da 61 Yaşındaki Topçuoğlu, 43. Kez Üniversite Sınavına Girdi

TAKİP ET

Samsun'un Bafra ilçesinde yaşayan 61 yaşındaki Adem Topçuoğlu, 43'üncü kez YKS'ye katılarak dikkatleri üzerine çekti. Sınava alışkanlık haline getiren Topçuoğlu, gençlere de önemli tavsiyelerde bulundu.

Bafra ilçesinde yaşayan Adem Topçuoğlu, 43'üncü kez üniversite sınavına katıldı. Bugüne kadar Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi lisans ve ön lisans programlarında kamu yönetimi, işletme yönetimi ve organizasyon, turizm otelcilik, ilahiyat ile Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümünü bitiren Topçuoğlu, uzun yıllar vekil sınıf öğretmenliği, İngilizce öğretmenliği ve özel sürücü kurslarında direksiyon eğitimi verdikten sonra emekli oldu.

Bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) "1980'den 2024'e 43. kez YKS'ye (ÖSS-YGS) giriş, Sınavkolik" yazılı tişörtle Bafra Milli İrade İmam Hatip Ortaokulunda giren Topçuoğlu, sınavın kendisi için bir alışkanlık haline geldiğini belirtti.

Topçuoğlu, sınav sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "1980'den bu yana, askerlik dönemi hariç her sene sınava katıldım. Sınava giren adaylara tavsiyem, bunun son sınav olmadığını ve seneye tekrar hazırlanarak girme haklarının olduğunu unutmamalarıdır. Ben ilk yıllarda kazanamadım ama beş üniversite bitirdim" dedi.

Yanında getirdiği 6. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki yeğeni Helanur Tokur'u da sınava alıştırdığını belirten Topçuoğlu, sınava olan tutkusunu gençlere aşılamaya devam ediyor.

Samsun Bafra ilçesi 61 yaşındaki Adem Topçuoğlu 43üncü kez üniversite sınavı Yükseköğretim Kurumları Sınavı sınav eğitim samsun haber gündem haber