Samsun'da 82 Proje İçin Kırsal Kalkınma Hibesi

TAKİP ET

Samsun'da kırsal kalkınma destekleri kapsamında 82 proje için toplamda 61 milyon 116 bin TL hibe ödemesi yapılacak. İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, projelerin büyük çoğunluğunun bakanlık tarafından onaylandığını ve hibe desteği almaya hak kazandığını açıkladı.

Samsun'da tarıma dayalı ekonomik yatırımlar ve kırsal ekonomik altyapı yatırımları için 15. etap başvurularının değerlendirildiğini belirten Sağlam, bakanlık tarafından kabul edilen projelerin hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazandığını ifade etti. Toplam 82 projenin, tarımsal sanayi ve kırsal ekonomik altyapı alanlarında desteklenmeye değer bulunduğunu belirten Sağlam, projelerin toplam değerini ve hibe miktarlarını detaylarıyla paylaştı.

Hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazananların asil ve yedek listelerinin 29 Mayıs'a kadar il müdürlüğü ve internet sitesinde yayınlanacağını belirten Sağlam, müracaat süresinin ise 30 Mayıs-28 Haziran tarihleri arasında olduğunu vurguladı. Süresi içerisinde müracaat etmeyen hak sahiplerinin haklarını kaybedeceğini ve yedek listeden hak sahibi olabileceklerini ifade etti.

Sağlam, desteklerin ülke, bölge, yöre ve il tarımına, tarımsal sanayiye, yatırımcılara ve üreticilere hayırlı olmasını dileyerek, bakanlığa teşekkür etti.

samsun 82 proje kırsal kalkınma hibesi tarım İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam ekonomi samsun haber gündem haber