Samsun'da AK Parti'de anket haftası

TAKİP ET

Yerel seçimde aday adayları sahada, anketçiler ise yollarda. AK Parti'nin bu hafta Samsun'da Büyükşehir ve ilçeler için iki anket birden yaptırması bekleniyor.

SON DAKİKA SAMSUN HABER | Samsun'da Büyükşehir ve ilçe belediye başkan aday adayları 'adaylık için' sahada çalışmalarına devam edip Ankara'ya destek arama çalışmalarını sürdürürken, başvuru süreci tamamlanan AK Parti'de 'aday belirleme için', temayülden sonra kamuoyu araştırması da başlıyor. Samsun'da bu hafta iki ayrı şirkete, iki anket birden yaptırılması bekleniyor. 

Özellikle Büyükşehir Belediyesi adaylığı için 'öne çıkan isimlerin belirlenmesi için' tüm ilçelerde kamuoyu yoklaması yaptırılacak.  Yerel Yönetimler ya da il koordinatörlüğünün anketlerinde öncelikle Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde 'kimin aday gösterilmesini istiyorsunuz?' Sorularına yanıt aranacak ve mevcut belediye başkanı Mustafa Demir'den memnuniyet oranının da sorgulanacağı  öğrenildi. 

15 ARALIK’A KADAR ANKETLER SÜRECEK

Öte yandan Samsun'da bazı ilçelerde ve özellikle merkez ilçelerde son günlerde telefonla ya da yüz yüze yapılan bir çok anket olması da dikkat çekti. Bu anketlerin çoğunun AK Parti ya da muhalefet partileriyle ilgili olmadığı, bazı aday adayların kendilerinin yaptırdığı, parti merkezli anketlerin bu hafta ve sonrasında 15 Aralık'a kadar süreceği ifade ediliyor. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz ile İl Koordinatörü Adnan Günnar'ın bazı anket firmalarıyla kamuoyu araştırması için görüştükleri öğrenildi. 

BÜYÜKŞEHİR İLE İLKADIM VE ATAKUM’DA KARAR ERDOĞAN’IN

Samsun Büyükşehir Belediyesi için 'aday belirleme' anketlerinde seçmene sorulacak sorular arasında 'aday adaylığı başvurusu yapmayan ancak sahada adı çıkan isimlerin de değerlendirmeye alınacağı, AK Parti Genel Merkezi'ne çağrılacak isimlerin en fazla 3 ya da 4 isim olacağı, son kararın Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vereceği belirtiliyor. İlkadım ve Atakum ilçesi belediye başkan aday adayları arasında da öne  çıkan isimlerden 3'ünün mülakat için genel merkeze çağrılabileceği, diğer ilçelerde ise AK Parti Yerel Yönetimler, Seçim İşleri Başkanlığı ile Samsun milletvekillerinin ortak kararlarının aday olarak listeleneceği ve Erdoğan'a sunulacağı öne sürülüyor. 

ÖNEMLİ BÖLGELERDE ADAY KARŞILAŞTIRMALI ANKET

Pazartesi günü (Bugün) İYİ Parti GİK'ten çıkabilecek 'seçimde CHP ile yerel seçim işbirliği' kararına göre, aday belirleme de değişikler olabileceği de ifade ediliyor. Anketlerin aday belirlemede en önemli kriterlerden biri olduğunun da altı çiziliyor. AK Parti'nin özellikle Büyükşehir, İlkadım ve Atakum ilçelerinde 'kazanacak aday konusunda' ilk anketlerde öne çıkan adayların tekrar karşılaştırmalı olarak tekrar kamuoyu araştırmasına sokulması da bekleniyor. 

Samsun'da ittifak olursa kim aday olur? - Habere gitmek için tıkla

Samsun'da hangi belediye başkanları değiştirilecek? - Habere gitmek için tıkla