Samsun'da Bayram Öncesi Zabıta Denetimleri Hız Kazandı: Marketler İncelendi!

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi ekipleri, Ramazan Bayramı öncesinde şehir genelinde marketlerde yoğun denetimler gerçekleştiriyor. Ürün gramajlarından fiyat etiketlerine kadar her detay inceleniyor.

Ramazan Bayramı öncesinde Samsun'da alışveriş yoğunluğunun artmasıyla birlikte, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, marketlerde titiz denetimlere başladı. Vatandaşların güvenli ve sağlıklı alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde, özellikle şeker ve çikolata ürünlerine özel bir önem veriliyor.

Zabıta ekipleri, market raflarındaki ürünlerin gramajı, son kullanma tarihleri ve fiyat etiketlerini titizlikle inceliyor. Ürünlerin etiket fiyatları, kasada uygulanan fiyatlarla karşılaştırılarak herhangi bir farklılık olup olmadığı kontrol ediliyor. Tespit edilen eksiklikler ve düzeltilmesi gereken hususlar hakkında işletmelere bilgi verilerek, gerekli idari işlemler uygulanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı'nda görevli Zabıta Komiseri İlkay Şen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ekiplerimizle birlikte şehrimizin genelinde denetimler yapmaktayız. Özellikle marketlerde fiyat etiketi, reyon ile kasa arasındaki fiyat farkı gibi durumlara bakıyoruz. Bunla ilgili olumsuzluk tespit ettiğimiz durumlarda 6502 sayılı Tüketici Koruma Kanunu’na göre tutanak tutup cezai işlem uyguluyoruz" dedi.

Şen, 2023 yılında 2 bin 952 marketin denetlendiğini ve 194 tutanak tanzim edildiğini belirterek, özellikle bayram öncesi şeker ve çikolata ürünlerinde sıkı bir denetim yapıldığını vurguladı. Amacın, tüketicilerin haklarını korumak olduğunu ifade etti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi ekipleri Ramazan Bayramı öncesinde şehir genelinde marketlerde yoğun denetimler samsunda Marketler İncelendi samsun denetim zabıta denetim samsun haber gündem haber