Samsun'da Dalgıçlardan Deniz Dibi Temizliği

TAKİP ET

Samsun'da "Türkiye Çevre Haftası" etkinlikleri kapsamında dalgıçlar deniz tabanında temizlik yaptı. "Gelecek için denizlere sahip çık" kampanyası çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlikte, Batıpark Balıkçı Barınağı'nda deniz altı temizliği yapıldı.

Çevre Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ile Samsun Dalış Kulübü işbirliğinde düzenlenen etkinlikte, dalgıçlar deniz tabanındaki kirliliği temizledi. Etkinliğe katılan Çevre Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Kübra Küçük, "Amacımız denizlerdeki kirliliğe dikkat çekmek. Havamız, suyumuz, toprağımız ve denizlerimiz sürekli kirlenmekte ve bunun sorumlusu biz insanlarız. Bugün çevre günü kapsamında bu kirliliğe dikkat çekmek amacıyla toplandık," dedi.

Samsun Dalış Kulübü Başkanı ve eğitmen Serdar Bostancı, her yıl deniz altında temizlik yaptıklarını belirterek, "On deneyimli dalgıç ve dört şnorkelli dalgıç ile çevre farkındalığı yaratmak amacıyla Batıpark Balıkçı Barınağı'nda su altı temizliği yapıyoruz. Denizden çıkan kirliliği sergileyerek insanları daha duyarlı hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bu etkinlik Türkiye'nin bütün bölgelerinde eş zamanlı yapıldı," diye konuştu.

Batıpark Amatör Balıkçılar Su Sporları Dernek Başkan Yardımcısı Selehattin Değirmenci ise, "Barınağımızı temiz tutmaya çalışıyoruz. Kalıntı ağlar balıkları yok ediyor. Bu tip etkinliklerin devamlı yapılmasını talep ediyoruz. Denize duyarlı olan herkesin çevresine de duyarlı olması lazım," ifadelerini kullandı.

Etkinlik sonunda, denizden çıkarılan araba tekerleği, metal, plastik şişeler ve diğer atıklar bir süre sergilendikten sonra geri dönüşüme gönderildi.