Samsun'da Devam Eden Sağlık Yatırımlarında Son Durum

TAKİP ET

Samsun'da sağlık alanındaki yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Son bir yılda 54 milyon TL'nin üzerinde kaynak kullanılarak tamamlanan ve devam eden yatırımların tamamlanmasıyla birlikte Samsun'a milyarlarca TL'lik sağlık yatırımı kazandırılmış olacak.

Samsun Şehir Hastanesi:
Samsun Şehir Hastanesi'nin proje bedeli 1 milyar 69 milyon TL ve maliyeti çevre düzenlemeleri, malzemeleri ve yol çalışmalarıyla birlikte 7 milyar TL'yi buluyor. Hastanenin yüzde 96'sı tamamlanmış olup, yılsonuna kadar hizmete girmesi planlanıyor.
Tekkeköy Devlet Hastanesi:
250 yatak kapasiteli Tekkeköy Devlet Hastanesi'nin proje bedeli 126 milyon TL. İnşaat fiziki betonarme yüzde 97 seviyesinde devam ediyor ve hizmete girmesi yakın zamanda planlanıyor.
Samsun Çarşamba Sağlıklı Hayat Merkezi:
Proje bedeli 40,8 milyon TL olan Sağlıklı Hayat Merkezi'nin yüzde 25'i tamamlanmış durumda. Ayrıca merkeze Aile Sağlığı Merkezi (6 AHB) ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu da eklenecek.
Samsun Ayvacık Toplum Sağlığı Merkezi (T10):
21 milyon TL proje bedeline sahip merkezde sona gelinirken, kısa süre içinde hizmete alınması bekleniyor.
Alaçam-Yakakent Devlet Hastanesi:
50 yatak kapasiteli hastanenin proje bedeli 52 milyon TL. İnşaat yeniden ihale edilmiş olup, toplam 17 bin 384 kapalı alanda 50 yataklı hastane, 2 ameliyathane, 12 poliklinik ve 170 araçlık otopark ile hizmet verecek.

Samsun'da devam eden sağlık yatırımları, ilin sağlık altyapısını güçlendirerek vatandaşlara daha iyi hizmet sunmayı hedefliyor.