Samsun'da Eğitim Sen MEB'i sınıfta bıraktı

TAKİP ET

Eğitim Sen Samsun Şubesi üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'na karne verdi. Tüm değerlerden MEB'i sınıfta bırakan Eğitim Sen, 'Okullar öğretmen ve öğrencilerimizindir, Diyanet tarikat ve cemaatlerin değil' pankartı açtı.

SON DAKİKA SAMSUN HABER | Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Eğitim Sen Samsun Şubesi üyeleri, karne tatili öncesi İlkadım ilçesi Süleymaniye Geçidi'nde eylem yaparak Milli Eğitim Bakanlığı'na karne verdi. Tüm değerlerden MEB'i sınıfta bırakan sendika üyeleri, 'Okullar öğretmen ve öğrencilerimizindir, Diyanet tarikat ve cemaatlerin değil' pankartı açtı. 

SORUNLAR DAĞ GİBİ 

Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı İsmail Yavuz, "2023-24 Eğitim Öğretim yılı birinci dönemini tamamlıyoruz. AK Parti iktidarında 22 yılda 9 eğitim bakanı değiştirildi. Değişmeyen tek gerçek ise görev verilen her yeni bakanın AK Parti’nin siyasi ve ideolojik ihtiyaçları doğrultusunda uygun adım hareket etmesi oldu. Reform diye sunulan her yeni değişim ile eğitimin bilimsel, laik, nitelikli, parasız ve kamusal niteliği yok edildi.    Eğitim yönetiminde, idareci atamalarında liyakat ve yeterlilik ilkesi terk edilerek yandaşlık, partizanlık, adam kayırma ilkeleri benimsendi, siyasi kadrolaşma esas kılındı. Eğitimde güvencesiz istihdam adım adım derinleştirildi. Öğretmenler ücretli, sözleşmeli, aday öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen diye ayrıştırıldı. Öğretmenlik mesleğinde çalışma barışı ve mesleki dayanışma büyük ölçüde yok edildi "dedi. 

ÖĞRENCİLERE MESAJ 

Yavuz şöyle devam etti; "Gerçek şu ki öğretmenler mutsuz, öğrenciler huzursuz, anne-babalar endişeli! Tüm bu olumsuzlukların üstünün örtülmesine, öğretmenlere gönderilen beyaz önlüğün yeteceği, yanılgısına düşüldü. Oysa öğretmenlerin ve eğitim alanının sorunları ancak grevli-toplu sözleşmeli sendikal haklar, örgütlenme ve ifade özgürlüğünün geliştirilmesi ve eğitim sisteminin ve çalışma yaşamının demokratikleşmesi ile mümkün olabilir.

Değerli Anne-Babalar, Eğitim hizmeti devlet tarafından MEB eliyle sunulan bir kamusal hizmettir, asla başka bir kuruluşa devredilemez. Çocukların laik, bilimsel, nitelikli, parasız eğitim hakkını yurttaş olarak talep etmek, sizin hakkınız olduğu gibi aynı zamanda anne baba olarak görev ve sorumluluğunuzdur. Şimdi çocuklarımız güzel bir tatili, dinlenmeyi, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılarak güzel vakit geçirmeyi; bolca kitap okuyarak düşler kurmayı fazlasıyla hak etti. Sevgili Öğrenciler, Pırıl pırıl ışıldayan gözlerinizle hayatta kattığınız enerji için sizlere minnettarız. Asla merak etmekten, sormaktan, denemekten, öğrenmekten vazgeçmeyin. Hayallerinizin peşinden gidin. İnanın çocuklar, güzel günler göreceğiz "ifadelerini kullandı.