Samsun'da eğlence mekanını kurşunlamıştı: 37 yıl 11 ay 10 gün hapis cezası aldı

TAKİP ET

Samsun'da bir eğlence mekanına düzenlenen silahlı saldırı sonucunda 4 kişinin yaralanmasıyla ilgili olarak yargılanan şüpheliye toplam 37 yıl 11 ay 10 gün hapis cezası verildi. Olay, geçen yıl mayıs ayında Atakum ilçesinde meydana gelmişti.

Saldırı, bir eğlence mekanında gece saatlerinde gerçekleşmişti. Ticari taksi ile iş yerinin önüne gelen silahlı saldırgan, içeriye ateş açarak 4 kişiyi yaralamış ve ardından olay yerinden kaçmıştı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Zanlı, daha sonra polis tarafından saklandığı yerde yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Mahkeme, şüpheli Abdulsamet Yankıcı'yı suçlu buldu ve çeşitli suçlamalardan dolayı toplamda 37 yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdı. Bu suçlamalar arasında, bir kişiyi öldürmeye teşebbüs, diğer üç kişiyi öldürmeye teşebbüs, bir kişiyi silahla tehdit etme, mala zarar verme ve ruhsatsız silah bulundurma gibi suçlar yer alıyordu.

Olayı azmettirdiği iddia edilen diğer şahıs ise mahkeme tarafından beraat etti. Mahkeme, Yankıcı'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi.