Samsun'da Filistin'e destek yürüyüşü

TAKİP ET

Samsun'da, "Gazze'yi unutma" sloganıyla Gazze'deki ablukanın sona ermesi ve Filistin'in özgürlüğü için destek yürüyüşü düzenlendi.

Kentte, İHH başta olmak üzere sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin desteklediği yürüyüşte İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.

23 Nisan Ortaokulu önünde toplanan kalabalık, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Grup, "çocuklar ölürken sessiz kalınmaz", "Gazze'de soykırım var", "Özgürlük için yürüyoruz" ve "hemen şimdi ateşkes" yazılı pankartlarla İsrail ve ona destek olan ülkelere tepki gösterdi.

Samsun İHH Başkanı Mustafa Yeşil, yaptığı konuşmada, dünyadaki bütün mazlumların sesi olmak, hak için adalet için haykırmak için bu etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Samsun Memur-Sen İl Başkanı Hamdi Yıldız ise Gazze'de yaşanan vahşeti dile getirerek, "Kelimeler artık kifayetsiz. 7 Ekim'den bu yana 100 binden fazla insan yaralandı. Bilinen 35 binden fazla şehit var. En az 17 bin çocuk yetim kaldı ya da ailelerinden ayrıldı, binlerce insan kayıp. Bu bir katliamdır, bu bir soykırımdır." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Dr. İhsan Şenocak ve Samsun Müftüsü Seyfullah Çakır dua etti.

Etkinliğe, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, kurum müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

samsun filistin