Samsun'da "Gazze'ye Destek, Soykırıma Dur De!" Etkinliği

TAKİP ET

Samsun'un Bafra ilçesinde, Gazze'de 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılara tepki göstermek amacıyla "Gazze'ye destek, soykırıma dur de!" etkinliği düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleşen etkinlikte, soykırımın durdurulması ve masum Filistinlilerin korunması için birlik çağrısı yapıldı. Yatsı namazı sonrası sivil toplum platformlarının temsilcileri, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını kınayan açıklamalarda bulundu. Etkinlik, İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi (İFAM) Kurucu Başkanı Dr. İhsan Şenocak'ın "Soykırıma dur de" konulu konferansıyla devam etti.

Dr. Şenocak, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek uluslararası topluluklara ve toplumlara bu soykırıma dur demeleri için çağrıda bulundu. Etkinlik alanında toplanan vatandaşlar, Filistin'e desteklerini göstererek Türk ve Filistin bayrakları taşıdı ve Gazze'yi destekleyen sloganlar attı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunmasının ardından vatandaşlar, Gazze konulu fotoğraf sergisini gezdi.

Etkinliğe, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Semiz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Samsun bafra Gazzeye Destek Soykırıma Dur De etkinliği Dr. Şenocak İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi (İFAM) Kurucu Başkanı Dr. İhsan Şenocak AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Semiz