Samsun'da gözler iki partiye çevrildi! Yeni adaylar yolda...

TAKİP ET

Samsun'da yerel seçimlere yönelik belediye başkan adaylarını tam olarak açıklamayan Yeniden Refah Partisi ve İYİ Parti'ye gözler çevrildi. İki partinin AK Partili aday adayları ile yakın markajda olduğu söyleniyor.

SON DAKİKA SAMSUN HABER | Samsun'da 31 Mart yerel seçimlerine yönelik hazırlıklarını sürdüren İYİ Parti ve Yeniden Refah Partisi'nde başkan adaylarını belirleme konusunda hummalı bir çalışma sürdürülüyor.AK Parti'de ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinin ardından gözler, İYİ Parti ve Yeniden Refah Partisi'ne çevrildi. 

AK Partili isimler AK Parti İlkadım Belediyesi Başkan aday adayı Süleyman Kaldırım, Atakum Belediyesi Başkan aday adayı İshak Taşçı, Bafra Belediye Başkan aday adayı Şükrü Neiş, yayınladıkları mesajlarda belediye başkan adaylığı sinyali vermişti. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ile ilgilide vatandaşlar tarafından 'Biz bitti demeden bitmez' videosu hazırlanmış, söz konusu video sosyal medyada paylaşım rekorları kırmıştı. Togar'ın yeniden adaylığa hazırlandığı öne sürüldü. CHP'li Atakum Belediyesi Başkanı Cemil Deveci'nin ise, çatı aday olabileceği konuşuluyor. Söz konusu isimler ve AK Partili bazı aday adayları ile Yeniden Refah ve İYİ Parti'nin temasta olduğu biliniyor. 

İYİ PARTİ İDDİALI 

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olmak üzere 8 ilçede başkan adayını açıkladıklarını hatırlatan İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, "Evet doğrudur. Kamuoyunda yer alan isimlerle temasımız devam ediyor. 1 hafta içinde süreç belli olur. Kalan ilçelerde başkan adaylarımızı açıklayacağız. İYİ Parti yerel seçimlerde iddialıdır ve kazanacağız "dedi. 

YENİDEN REFAH HAREKETLİ 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç'ın yönetiminde AK Partili bazı aday adaylarına ilçe belediye başkan adaylığı teklifi götürüldüğü konuşulurken, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı İbrahim Yaşar, "SBB Başkan adayımız çok güçlü. Kentimizi tanıyor ve Samsun'un deneyimli siyasetçisi. Evet görüşmelerimiz devam ediyor. Yerel seçimlere güçlü isimlerle gireceğiz. 10 Şubat'ta bir kısmını açıklayacağız. Kalan ilçeleri genel merkezimizin koordinasyonunda açıklayacağız. Yeniden Refah Samsun'da birinci parti olacaktır "ifadelerini kullandı.