Samsun'da Günlük Bin Ton Çöp Bertaraf Ediliyor

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi, günlük bin ton çöpün bertarafı için büyük çaba harcıyor. Çevre Haftası kapsamında düzenlenen törende çöp ayrıştırmanın önemi vurgulandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ali Tulumen, il genelinde günlük bin ton çöp çıktığını ve bu çöplerin bertarafı için büyük bir çaba sarf ettiklerini belirtti. Çöplerin kaynağında ayrıştırılmamasının büyük sorun olduğunu vurgulayan Tulumen, çevreyle ilgili farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ali Tulumen

"Atıkları Kaynağında Ayrıştırmak Önemli"

Tulumen, yaptığı açıklamada, “Çevreyi tehdit eden faktörlerin başında atık oluşumu geliyor. Atık oluşumunu engellemek ve geri dönüşümü sağlamak için herkesin üzerine büyük görev düşüyor. Samsun’da günde yaklaşık bin ton çöp çıkıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak her gün toplanan bu bin ton çöpü nasıl bertaraf ederiz diye büyük bir çaba içerisindeyiz. Atıkları kaynağında düzgün ayrıştırmamız lazım. Atıkları kaynağında ayrıştırdığımızda ve sürdürülebilir uygulamalar yaptığımızda bu oranı çok daha aşağıya düşürebiliriz" dedi.

Törene Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Tevfik Akçay, STK temsilcileri, vatandaşlar ve ilgili kamu kurumu personelleri de katıldı.

 

Samsun dünya çevre günü Samsunda Günlük Bin Ton Çöp Bertaraf Ediliyor Samsun Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ali Tulumen tören düzenlendi etkinlik samsun haber çevre doğa çevre temizliği gündem haber