Samsun'da hangi belediye başkanları değiştirilecek?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın il başkanları toplantısında 'Türkiye vizyonuna uymayan başkanlar değiştirilecek' sözü sonrası Samsun'da hangi belediye başkanlarının trenden indirileceği merak konusu oldu.

SON DAKİKA SAMSUN HABER | Samsun'da AK Parti'de yerel seçimlerde başkan adayı olmak isteyen aday adaylarının başvuruları alındı, aday adayları ile ilgili temayül yoklamasında parti tabanının görüşleri de kayıtlara girdi. Halkın karşısına güçlü adaylarla çıkmak isteyen AK Parti, bir yandan anketleri ve kamuoyu yoklamalarını da sürdürüyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın genişletilmiş il başkanları toplantısında verdiği mesajların satır araları adeta parti tabanı ve başkanlara mesaj gibiydi. Erdoğan, "Temayül yoklamalarımızı, Türk siyasetine örnek olacak bir demokrasi ikliminde tamamladık. Süreç kendi mecrasında ilerlerken biz de gündemimizi işletiyoruz. Milletimizin huzuruna en doğru, en isabetli, en gayretli isimlerle çıkmanın çabasındayız. Temayül yoklamalarıyla, saha araştırmalarıyla, istişarelerle, görüşmelerle, partimize mahsus diğer yöntemlerle adaylarımızı belirleyeceğiz. Kampanya ekibimizle çalışmalara başladık.Türkiye Yüzyılı vizyonu, hedefin adıdır. Aynı durum belediye hizmetleri için de geçerlidir "dedi. 

ERDOĞAN'DAN ÇARPICI MESAJLAR 

Erdoğan, "Yolunu, kaldırımını, asfaltını, çöpünü, kanalizasyonunu, arıtmasını çözememiş muhalefet belediyelerinin karşısına Türkiye Yüzyılı belediyeciliği ile hep birlikte çıkacağız. Kendi belediyelerimizde de bu vizyona ayak uyduramayan arkadaşlarımız varsa bayrak yarışı yaklaşımıyla yeni isimlerle çıtayı yükselteceğiz. Hep söylediğimiz gibi bu partide şahsım dâhil hiç kimse layüsel değildir. İstisnasız her bir arkadaşımız ülkemize, milletimize, şehrine ve partimize verdiği hizmet ölçüsünde değer sahibidir. Belediye başkan adaylarımızı bu anlayışla belirlemek boynumuzun borcudur. Bireysel siyasi hesaplardan hatır ve gönül ilişkilerine kadar bu yaklaşıma aykırı hiçbir unsurun aday belirleme ve seçim kampanyası çalışmalarını zehirlemesine izin veremeyiz. Diğer partilerde kimi maddi kimi ahlaki kimi şahsi dalaverelerle ortaya çıkan rezillikler AK Parti'nin kapısından içeri giremez. Bunun için hep birlikte partimize ve partinin kuruluş ilkelerine dört elle sarılmamız gerekiyor. Belediyelerde ve hükûmette geçen uzun iktidar yıllarının bizi bozmadığını, tam tersine tecrübeyle olgunlaştırdığını milletimize göstereceğiz.”ifadelerini kullandı. 

GÖZLER RAPORLARDA 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın parti tababına yönelik verdiği çarpıcı mesajlar sonrası, yerel seçimlerde Samsun'da hangi belediye başkanlarının trenden indirip hangileri ile yola devam edeceği merak konusu oldu. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz ve AK Parti Samsun koordinatörü MKYK üyesi 27. Dönem Trabzon Milletvekili Adnan Günnar'ın sunacağı raporlarda başkanların adeta kaderini belirleyecek. Yılmaz, hatırlanacağı üzere Samsun ve bölge belediye başkanları ile geçtiğimiz haftalarda birebir görüşerek mülakatlar gerçekleştirmişti.