Samsun'da hangi belediye başkanları gidecek hangileri kalacak?

TAKİP ET

AK Parti'de adayların belirleneceği kritik dönem başladı. Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında aralarında Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz'ında yer aldığı 'Aday Tespit Komisyonu' oluşturuldu.

Samsun'da AK Parti'den yerel seçimlerde başkan adayı olmak isteyen aday adaylarının başvuruları alındı, aday adayları ile ilgili temayül yoklamasında parti tabanının görüşleride kayıtlara girdi. Halkın karşısına güçlü adaylarla çıkmak isteyen AK Parti, bir yandan anketleri ve kamuoyu yoklamalarını da sürdürürken, belediye başkanlarının performansınıda yakından takip ediyor. 

AK Parti'de mevcut belediye başkanlarının devam edip etmeyeceği, belediye başkan adaylarının belirleneceği kritik dönem başladı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında belediye başkan adaylarını belirleyecek 'Aday Tespit Komisyonu' oluşturuldu. Komisyon çalışmalara başladı. 

'BİRÇOK KRİTER VAR'

İlk toplantısını 11 Aralık Pazartesi günü (bugün) yapması beklenen komisyonda, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ile Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da yer alıyor.Aday belirleme çalışmalarında temayül yoklaması, anketler ve geçmiş seçim sonuçlarını bir arada değerlendirecek komisyon, ayrıca partinin Teşkilat Başkanlığı ve ilgili şehrin milletvekillerinin görüşlerini de dikkate alacak. 

ADAYLARIN İSİMLERİ AÇIKLANMAYA BAŞLANACAK 

Komisyon, partinin tüm belediye başkan adaylarının belirlenerek ilan edilmesi sürecine kadar çalışmalarına devam edecek. AK Parti adaylarını aralık ayının ortasından ocak ayının sonuna kadar peyderpey açıklayacak. Bu arada parti yetkililerinden alınan bilgiye göre, partinin bazı ilçe belediye başkanları dışında büyükşehir ve illerde 3 dönem kuralına takılan belediye başkanı bulunmuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan,  partililere yönelik verdiği mesajlarda 'Türkiye Yüzyılı vizyonuna uymayan isimlerin değiştirileceğini, halkın yoğun ilgi gösterdiği isimlere listelerde yer vereceklerinin altını çizmişti. Erdoğan'ın açıklamaları, parti tabanında geniş yankı bulmuştu. 

SBB Başkanı Mustafa Demir

Canik Bld. Bşk İbrahim Sandıkçı

Çarşamba Bld. Bşk Halit Doğan

Tekkeköy Bld. Bşk Hasan Togar

Terme Bld. Bşk Ali Kılıç

Bafra Bld. Bşk Hamit Kılıç

19 Mayıs Bld. Bşk Osman Topaloğlu

Ayvacık Bld. Bşk Halil Kalaycı 

Havza Bld. Bşk Sebahattin Özdemir 

Kavak Bld. Bşk İbrahim Sarıcaoğlu 

Vezirköprü Bld. Bşk İbrahim Sadık Edis 

Salıpazarı Bld. Bşk Halil Akgül 

Ladik Bld. Bşk Adnan Topal 

Yakakent Bld. Bşk Hüseyin Kıyma