Samsun'da İnsanlık İçin Zulme Karşı Yürüyüş

TAKİP ET

Samsun'un Salıpazarı ilçesinde düzenlenen "İnsanlık İçin Yürüyoruz-Zulme Sessiz Kalma" etkinliğiyle Filistin, Gazze ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulme dikkat çekildi.

Samsun'un Salıpazarı ilçesinde, "İnsanlık İçin Yürüyoruz-Zulme Sessiz Kalma" yürüyüşü gerçekleştirildi.

İHH, Memur-Sen, Kamu-Sen, Kızılay Salıpazarı Şubesi, Engelliler Derneği ve Turizm ve Tanıtım Derneği tarafından organize edilen etkinlik, İsrail'in Gazze ve Doğu Türkistan'da uyguladığı zulme karşı bir ses olmayı hedefledi.

Katılımcılar, Bereket Fatih Camisi önünde bir araya gelerek İsrail karşıtı sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüdü. Yürüyüşe katılanlar arasında Salıpazarı Belediye Başkanı Refaettin Karaca da yer aldı. Karaca, konuşmasında emperyalist güçlerin mazlum insanlar üzerindeki baskısına dikkat çekerek, İslam aleminin birlik olması gerektiğini vurguladı.

Filistin, Gazze ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulmün devam ettiğini ifade eden Karaca, bu bölgelerdeki masum insanlara her türlü yardımın yapılması gerektiğini belirtti. Ortak bildirinin okunması ve İlçe Müftüsü Kenan Doğru'nun yaptığı duanın ardından yürüyüş sona erdi. Katılımcılar arasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Savaş, AK Parti Salıpazarı İlçe Başkanı İsmail Yaman ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bulunuyordu.

 

Samsun salıpazarı filistin gazze destek destek yürüyüşü insanlık için yürüyoruz zulme sessiz kalma etkinliği vatandaştan tepki samsun haber gündem haber