Samsun'da İş Dünyası Dijital Dönüşüm İçin Toplandı

TAKİP ET

Samsun'da düzenlenen Akıllı KOBİ Dijital Dönüşüm Konferansı, KOBİ'lerin dijitalleşme süreçlerini hızlandırmayı hedefliyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) himayesinde, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen Akıllı KOBİ Samsun Dijital Dönüşüm Konferansı, 4 Haziran'da büyük ilgi gördü. Bu yılın üçüncü, serinin altıncı etkinliği olan konferansta, KOBİ'lerin dijital dönüşüm süreçleri ele alındı.

Konferansın Ana Konuları

Konferansta KOBİ'lerin ikiz dönüşüm yolculuğu, dijital iş servisleri, e-ticarette başarının sırrı, iş süreçlerinde dijitalleşme ve e-ihracatta yeni fırsatlar gibi önemli konular tartışıldı. Turkcell Dijital İş Servisleri ana sponsorluğunda, PayTR ve Digital Exchange'in platin sponsorluğunda, Logo Yazılım, BIS Çözüm ve Eclit'in altın sponsorluğunda gerçekleştirilen konferans, iş dünyasından önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşti.

Salih Zeki Murzioğlu'nun Açılış Konuşması

TOBB Başkan Yardımcısı ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, dijitalleşmenin önemine vurgu yaparak, “Teknolojilerin hızla değişmesi KOBİ'leri en çok etkileyen faktörlerden biri. KOBİ'lerin dijitalleşme süreçlerinde daha hızlı adımlar atması gerekiyor. Bu amaçla TOBB olarak Akıllı KOBİ Platformu'nu hayata geçirdik. Bu platform, KOBİ'ler ile teknoloji tedarikçilerini buluşturarak güveni ve iletişimi tesis etmeyi hedefliyor” dedi.

Başar Ceylan'dan 2024 Hedefleri

Akıllı KOBİ İcra Kurulu Üyesi Başar Ceylan, “2024 yılında altı ilde konferans düzenlemeyi ve 200 bin KOBİ'ye ulaşmayı hedefliyoruz. Dijital dönüşümün öncüsü markalarla KOBİ'lerimizin dijitalleşme süreçlerini hızlandırmayı ve onlara rehberlik etmeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Hasan Çağlayan Dündar'dan İkiz Dönüşüm Vurgusu

TOBB Başkan Danışmanı Hasan Çağlayan Dündar, dijital dönüşümün TOBB'un ana odaklarından biri olduğunu belirterek, “Dijital dönüşümü yeşil dönüşümle birlikte ele almak gerekiyor. TOBB Karbon Platformu ile üyelerimizin yeşil dönüşüm süreçlerine de destek oluyoruz” dedi.

2024'te 200 Bin KOBİ'ye Ulaşılacak

2023 yılında fizikselde 1,262, online'da ise 100 binin üzerinde KOBİ'ye erişen Akıllı KOBİ Dijital Dönüşüm Konferansları, 2024 yılında Türkiye'nin dört ilinde daha KOBİ'lerin dijitalleşme süreçlerini desteklemeye devam edecek. Bu kapsamda 30 KOBİ'ye 300 bin TL üzeri değerde ücretsiz dijitalleşme çözüm paketleri sağlandı.

KOBİ dijital dönüşüm samsun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Akıllı KOBİ dijitalleşme konferans