Samsun'da ittifak olursa kim aday olur?

TAKİP ET

CHP ile İYİ Parti'nin bazı illerde ittifak yapacağı beklentisi sürerken, Samsun'da 'olası bir ittifak halinde' AK Parti'nin Büyükşehir adayı kim olacak konuşulmaya başlandı. AK Parti, 'En risksiz aday kim olur' onu sorguluyor.

SON DAKİKA SAMSUN HABER | Samsun'da hem iktidarın, hem de muhalefet partilerinin aday belirleme çalışmalarının yanı sıra ittifak halinde seçime girme yönünde yaptırdığı anketler kentin gündemi oldu.

Gazetemizin dün bir anket sonrası yayınladığı 'Başkan Demir mi, Usta mı' başlıklı haber sonrası 'Muhalefetin İttifak beklentileri' artarken, AK Parti'de de seçimi kim risksiz kazanabilir' araştırması başladı. 

CHP Lideri Özgür Özel ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in dünkü görüşmeleri sonrası beklentiler bazı illerde ittifak olabileceği şeklinde yorumlandı. Samsun'da muhalefetin ittifak yapması halinde seçimin Büyükşehir ve bazı ilçelerde 'bıçak sırtı haline' gelebileceği konuşulurken, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in ikili bir aday yarışında kazanıp, kazanamayacağı da kentte günün konusu oldu. 

AK PARTİ'DE RİSKSİZ ADAY ARAYIŞI VAR

Geçtiğimiz hafta yapıldığı öne sürülen 'Başkan Mustafa Demir'e mi, Erhan Usta'ya mı oy verirsiniz', sorusununda yer aldığı telefonla anketin gazetemizde yayınlanması sonrası, anketi kimin yaptırdığı da oldukça merak edildi. Kimsenin üstlenmediği anket, AK Parti tarafından mı, yoksa İYİ Parti tarafından mı yapıldı kimse üstlenmedi. Ancak AK Parti'nin, sahadan gelen farklı anketler sonrası 'Risksiz bir seçim arayışını masaya yatırdığı' öne sürüldü. Önümüzdeki günlerde yaygın bir anket firmasının anketinin başlayacağı Samsun'da 'Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkanı kim olmalı' sorusunun yöneltileceği öğrenildi. 

MUHALEFETİN İTTİFAK OLASILIĞI MASADA

Samsun Büyükşehir Belediyesi için Erdoğan Tok, Celal Uzunkaya, Coşkun Öncel, Murat İkiz, Hüseyin Dündar, Adem Bektaş, Osman Kaymak Necati Alkan resmi başvuru yapan adaylar. Mustafa Demir ise doğal olarak adayı. Ancak son günlerde 27 Dönem Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'ın da, sorularımız üzerine gazetemize yaptığı açıklamada 'Ben de varım, engelim de yok' açıklaması adayların sayısını 10'a yükseltti. AK Parti'nin önümüzdeki hafta  başlayacak anketinde  tüm aday adaylarının mı, yoksa bazı adayların karşılaştırılmalı mı sorulacağı merak ediliyor. 

BAZI İLÇELER DE ANKET İLE SORGULANACAK

Öte yandan Samsun'da Büyükşehir adayının belirlenmesi için yapılan ankette, özellikle Atkum ve İlkadım AK Parti aday adaylarının da seçmene sorulacağı öne sürüldü. AK Parti, son gelişmelerle muhalefetin ilçelerde de 'ittifak yapabileceği' olasılığını göz önünde bulundurarak, aday belirleme çalışması yapması bekleniyor. İlkadım'da ve Atakum'da da 'muhtemel ittifak adayları göz önünde bulundurularak', karşılaştırmalı birden fazla anket çalışması yapılacak ve 'Kimi aday olarak görmek istersiniz' sorusu seçmenlere iletilecek. Ayrıca Tekkeköy, Terme, Çarşamba, Bafra ve Havza gibi ilçelerde de farklı anketlerle sorgulama yapılacağı, öne çıkan adayların muhalefetin ittifak adayları karşısındaki performansları da sorgulanacak. 

İLKADIM VE ATAKUM MUTLAK KAZANACAK ADAY ARAYIŞI

2019'da kaybettiği İlkadım Belediyesi'ni geri alabilmek için yoğun çaba harcayan İlkadım'da AK Parti'nin 13 aday adayı bulunuyor; Süleyman Kaldırım, Yahya Çınkıl, Haluk Tan, Hakan Ay, Erol Köroğlu,Oktay Avcılar, Ahmet Varol, Nuh Güdeloğlu, Yılmaz Karagöz, Emre Güneş, Erdal Ulusoy, Enver Sedat Tamgacı, Harun Kurt. Yine 2019'da kaybettiği Atakum'u kazanabilmek için Atakum Belediye Başkan aday adaylığı için 8 aday adayı başvuru yaptı. Başvuru yapanlar için eski Başkanlardan İshak Taşçı ile, Özlem Maraş, Hilmi Eker, Halil İbrahim Akar, Gamze Atılgan, Haluk Köksoy, Özlem Maraş, Turan Çakır, Murat Değirmenci bulunuyor. 

BÜYÜKŞEHİR'DE KİMİ ADAY GÖRMEK İSTERSİNİZ?

İLKADIM'DA KİMİ ADAY GÖRMEK İSTERSİNİZ?

ATAKUM'DA KİMİ ADAY GÖRMEK İSTERSİNİZ?