Samsun'da İYİ Parti Atakum teşkilatı istifa etti

TAKİP ET

İYİ Parti Atakum'daki yaprak dökümü devam ediyor. Atakum Belediye Başkan aday adayı Selen Çam ve Meclis Üyesi Fikret Demir'den sonra Atakum İlçe Teşkilatı da istifa ettiklerini açıkladı.

SON DAKİKA SAMSUN HABER | Samsun'da İYİ Parti'deki istifa furyası devam ediyor. Yaklaşık 2,5 ay önce İYİ Parti Atakum İlçe Kurucu Başkanı Av. Selen Gülhan Çam, Atakum Belediye Başkan aday adaylığını açıklamıştı.

Genel Başkan Meral Akşener'in katıldığı 'Aday Tanıtım Toplantısı'na davet edilmeyen Selen Çam, "Dava bitmiştir" diyerek, zehir zemberek açıklaması sonrası partisinden istifa ettiğini ve aday adaylığından da çekildiğini açıkladı. Aynı gün İYİ Parti'li Atakum Belediye Meclis üyesi Fikret Can Demir ve Samsun İl Başkan Yardımcısı Cemal Ceyhun Karaca da istifa etti.

Selen Çam'ın istifasından sonra göreve seçilen İYİ Parti Atakum İlçe Başkanı Samet İlkin ve yönetim kurulu üyeleri de, 'Kurucu Başkan (Selen Gülhan Çam) ve ilçe teşkilatına 'gerekli değerin verilmediğini' belirterek, yönetim kurulu olarak toplu halde istifa kararı aldıklarını açıkladı.

İLK 10'DA YER ALDIK

Açıklamada şu şekilde yapıldı; "Kıymetli dava arkadaşlarımız ve değerli Atakumlular; Partimizin kuruluşundan itibaren gösterdiğimiz üstün gayret, emek ve özveri ile 2018 seçimlerinde yüzde 15 oy almış, 2019 yerel seçimlerinde CHP ile ortak olarak Atakum Belediyesi kazanılmış akabinde 2023 genel seçimlerinde alınan yüzde 16.66 (25 bin 278) oy ile Atakum'un hatta Samsun İlinin Türkiye'de ilk 10 içerisinde olmasına vesile olmuş bir teşkilat olduk.

3 AY BEKLETİLDİK

Bu başarılar ışığında Kurucu İlçe Başkanımız Sayın Selen Gülhan Çam ile 2024 yerel seçimlerinde partimize Atakum Belediyesi'ni kazandırmak için yola çıktık. Kurucu İlçe Başkanımızın tek aday adayı olmasına rağmen herhangi bir açıklama yapılmadan, çalışmayı da bırakmadan 3 ay bekletildik. Sonuç itibarıyla kurucu ilçe başkanı ve belediye başkan aday adayımıza, mevcut ilçe başkanımıza, teşkilatımıza ve üyelerimize gerekli değerin verilmediğini dikkate alınmadığını üzülerek görmüş olduk. Dolayısıyla dikkate alınmadığımız göz önünde bulundurulduğundan İYİ Parti Atakum İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu olarak toplu halde istifa kararı aldık. Hakkınızı helal edin."

ADİL VE GÜZEL AİLEM

Selen Gülhan Çam ise, aynı paylaşıma yorumda bulunarak, "Selam olsun hür, müstakil ve adil olan benim güzel aileme. Bu zor yolu sizinle yürümek çok güzel çok onurluydu. Yolun sonunda da örneğine az rastlanan bir gurur yaşattığınız için bana, hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim, iyi ki varsınız, hakkınızı helal edin" sözlerini kaydetti.

İŞTE O İSTİFA PAYLAŞIMI...