Samsun'da KAAN Uygulaması Görüşüldü

TAKİP ET

Samsun Valisi Orhan Tavlı, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı'nda görevli Polis Başmüfettişleri Nizam Kabar ve Meriç Demirel ile İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürü Nermin Öztürk'ü konuk etti. Ziyaret kapsamında, kentte yürütülen Genel Kolluk - Özel Güvenlik İş Birliği ve Entegrasyon Projesi (KAAN) ele alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, KAAN uygulamasının amacının, özel güvenlik görevlileri ile genel kolluk kuvvetleri arasında etkin iletişim ve iş birliğini sağlamak olduğu belirtildi. Bu çerçevede, kamu güvenliğinin güçlendirilmesi, suçun önlenmesi, meydana gelen olaylara hızlı müdahale edilmesi ve delillerin korunması hedefleniyor.

KAAN uygulamasının, Samsun'da kamu güvenliğine katkı sağlamak amacıyla başlatıldığı vurgulandı. Özel güvenlik görevlileri ile genel kolluk kuvvetleri arasındaki iş birliğinin ve koordinasyonun güçlendirilmesi, kamu kaynaklarının daha etkin kullanılması ve aidiyet duygusunun geliştirilmesi üzerine odaklanıldığı belirtildi.