Samsun'da kafe'ye sahilde özel alanlar oluşturuluyor

TAKİP ET

Samsun Atakum ilçesi Çakır Mahallesi'nde SBB'nin kiraya verdiği belirtilen kafe için sahilde iskele ve özel alanlar oluşturuluyor. Çevre sakinleri 'sahil halkındır' diyerek tepki gösteriyor.

Sahildeki kumların sürekli denize kaydığı Atakum ilçesi Çakırlar Mahallesi'nde Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin (SBB) kiraya verdiği belirtilen Çakırlar Yalı Kafe için sahilde özel alanlar oluşturuluyor. İskele ve oturma yerlerinin olacağı alanlara vatandaşlar tepki gösterdi. 

VATANDAŞLAR TEPKİLİ 

Vatandaşlar, "Samsun’da buna dur diyecek kurum yok mu? Kumlar aktı gitti. Kalanı da böyle işgal içinde. Kepçe nasıl hızlı çalışıyor bir görseniz. Anayasanın 43. maddesinde ‘kıyılarda yararlanma’ hakkına yer verilmiştir. Madde uyarınca ‘Kıyılar, Devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. Deniz, göl ve akarsu kıyılarıyla, deniz ve göllerin kıyılarını çevreleyen sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilir.’ Kumsalın, ağaçların yok olmasıyla ilgili o kadar mücadele edildi ama yetkililer inatla dikkate almadılar. Kumsalı boş işler için kiraya vererek para kazanma birinci hedefleri. Bu ülkede kıyı koruma yasası yok mu?”